Комисията за НДК започна със скандал Чий е Боршош питат депутати

Временната комисия за НДК в парламента започна със скандал. Повод бе отсъствието на Мирослав Боршош. Румен Гечев от БСП обвини депутатите от ГЕРБ в комисията, че крият Мирослав Боршош.

Тома Биков от ГЕРБ призова опозицията да го доведе и попита: „Чий е господин Боршош”. Той обясни, че от ГЕРБ също били подготвили въпроси към него.

Велислава Кръстева от ДПС, каза: „Тъй като г-н Боршош не се е води за наш и няма как да е наш, моля да се подложи на гласуване предложението ми да не се взема под внимание писмото, изпратено от Мирослав Боршош до комисията. То съдържа обиди към парламента и в него няма факти за темата, за която създадена комисията”.

Първа ще бъде изслушана Деница Златева, която бе министър, отговарящ за европредседателството в служебното правителство на Огнян Герджиков. Шефът на временната комисия за НДК Диана Йорданова обясни, че Златева е прекъснала отпуска си и е пристигнала от САЩ, за да бъде изслушана.

В деловодството е постъпило е писмо от Мирослав Боршош. В него той благодари за поканата да бъде изслушан, в което повтаря написаното в профила си във фейсбук. Боршош е изпратил и няколко приложения.

„Отричам обвиненията. Във всичките си действия като директор на НДК съм се ръководил от принципите за прозрачност и публичност”, твърди Боршош. Той е категоричен: „Злоупотреба със средствата, дадени за европредседателството, няма, няма и нарушения на обществените поръчки”. Боршош е недоволен и от външния одит, твърди, че няма милионни загуби на НДК, а амортизационни отчисления. В приложенията Мирослав Боршош се опитва да докаже твърденията си, че по времето, когато е бил директор на НДК няма никакви нарушения.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. На тия НС комисии дори и Миро им сра връз сурата.
    Ама парите за участие в „комисията“ си им вървят na дУпЕ-татите.
    Това е двойна измама.
    И пак кажете, че Боко Тиквата е тъп !?

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.