Комисията за НДК изслушва Мирослав Боршош и Деница Златева утре

Разследваният за неправомерно разходване на средства за ремонта на Националния дворец на културата бивш негов изпълнителен директор Мирослав Боршош и служебният вицепремиер за Българското председателство на Съвета на ЕС Деница Златева ще бъдат изслушани от парламентарната анкетна комисия по темата в понеделник, предаде репортер на БГНЕС. Заседанието е насрочено за 14.00 часа в Зала ”Запад” на Народното събрание.

То се очаква с висок интерес, заради твърденията на министри от настоящия кабинет, според които като ресорен вицепремиер Деница Златева е заверила отчет на Мирослав Боршош, в който не са открити нарушения. Серия от проверки, част от които все още не са приключили, обаче, установиха редица нередности при управлението на държавното дружество. Факт е, че като принципал на НДК, по време на краткия си мандат на вицепремиер Златева смени членовете на Съвета на директорите на НДК, но не и Боршош.

След привличането на Боршош като обвиняем, стана ясно, че прокуратурата разпитва действащи и бивши министри, които в различни периода са имали отношение към управлението на НДК. Като засега разследващите не изключват хипотезата кръгът от обвиняеми да бъде разширен.

Пред анкетната комисия за НДК в понеделник трябва да се явят още четирима бивши и настоящи членове на Света на директорите на НДК.

Коментари

Задължително поле