165 лева повече за две трети от учителите Вдигат лекторските часове със 17-18%

Ердоган пристигна в Белия дом

Край на схемата с фиктивни строежи (Обзор) Премахваме законовите вратички, позволяващи да се продават жилища в постройки, които не покриват изискванията

Амортизация на апартамент, отдаван под наем

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 14 ноември 2019

Екатерина Захариева представи възможностите за бизнес с България пред правителството на Намибия

Банков шеф обра трезора и избяга

Предлагат по-висок акциз за цигарите Автоматите на самообслужване без касови бележки

Слагат БДС на ръжения и пълнозърнестия хляб

Един лев за преглед при джипито да плащат децата Предлагат повишаване на цените на 220 клинични пътеки

„Тесла” избра Берлин за първия си завод в Европа Мъск обяви предстоящия строеж на “Гигафабрика 4”

Два случая на африканска чума по свинете в Разградско

Прокуратурата протестира оправдателната присъда спрямо стоматолога, обвинен за причиняване на смъртта на 14-годишно дете

Демет Йоздемир искала да стане адвокат

Правителството отпусна 24 млн. лв. за борба с бедствията

Комисията за по казуса с „Хоризонт“ ще изслуша главния прокурор

Главният прокурор Сотир Цацаров ще бъде поканен на изслушване на следващото заседание на Временната комисия за проучване на фактите и обстоятелствата, свързани с прекъсване на излъчването на програма „Хоризонт“, както и на твърденията за политически натиск върху ръководството и журналисти от БНР. Това решиха депутатите на първото заседание на комисията, съобщи националното радио. Главният прокурор ще предостави данни докъде е стигнало разследването и какви са резултатите от него.

Председателят на временната комисия Тома Биков от ГЕРБ обяви, че следващото й заседание ще бъде на 10 октомври. След това на изслушвания ще бъдат поканени членовете на СЕМ, генералният директор на БНР Светослав Костов и журналисти от радиото.

Предстои да бъде направен и анализ от комисията на действащото медийно законодателство, и по-специално в частта за финансирането на БНР и БНТ.

Тома Биков направи предложения във връзка с контрола:
„Може ли законодателно да направим така, че докато се харчат парите, да се осъществява този контрол. Аз му казвам валутен борд върху БНТ и БНР. Валутен борд, така както работи държавата. Не могат да харчат повече, отколкото са им дадени. СЕМ да изслушва, може да е на три месеца или на шест месеца, генералните директори и да видят докъде е стигнал бюджетът. И ако види закононарушение, да сигнализира определените органи, за да видят, че там се случва някакво закононарушение, така контролът ще бъде по-навременен“.

Временната комисия е 10-членна и ще работи два месеца. Неин председател е Тома Биков от ГЕРБ, а зам.-председател е Александър Симов от БСП.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.