Комисията за финансов надзор прати на ДАНС и прокуратурата доклад от проверката на „Еврохолд"

Комисията за финансов надзор (КФН) изпрати доклад с констатираните факти и обстоятелства от проверките на „Еврохолд България“ АД и свързаните с него дружества, относно тяхното финансовото състояние и цялостната дейност на холдинга, до Главна прокуратура и Държавна агенция „Национална сигурност“ с цел преценка и действия по компетентност.

В писмото до тях подробно са изложени резултатите и заключенията на база проверената до момента документация, информираха от КФН. Също така е изпратена информация до Националната агенция за приходите с цел информираност за фактите и обстоятелствата, касаещи спазване на данъчното законодателство на Република България и преценка на необходимостта от предприемане на действия по компетентност.

Ролята на КФН е да осъществява стриктен и навременен надзор, да бъде обективна и безпристрастна, работейки в интерес на бизнеса и гражданите. Комисията изпълнява и поетата отговорност да информира обществеността за отделните етапи в хода на проверките, спазвайки принципите на конфиденциалност.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Инвестиции