Комисията "Марешки" се скри от медиите

Временната анкетна комисия в парламента, която трябва да реши дали да удовлетвори искането на главния прокурор за сваляне имунитета на Веселин Марешки, реши да проведе закрито заседание.

Предложението беше направено от председателя на комисията Христиан Митев ("Обединени патриоти") и беше подкрепено единодушно.

„От една страна такава е парламентарната практика при разглеждане на такива искания на главния прокурор за възбуждане на наказателно преследване срещу народни представители, а от друга страна основният мотив да направя подобно предложение е това, че налице са материали по наказателно дело от общ характер, които са достъпни само за страните по делото и за членовете на временната комисия“, мотивира се Митев.

Той най-вероятно имаше материали от подслушване на телефона на Марешки по искане на Варненската окръжна прокуратура с разрешение на местния Окръжен съд в периода от 11 ноември 2014 г. до 11 януари 2015 г. и от 14 януари до 16 март 2015 г., части от които вече бяха публикувани в сп. A-specto.

Лидерът на „Воля“ не се появи. След съставянето на съставянето на комисията миналата седмица той обеща доброволно да свали имунитета си след първото заседание.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право