Комисия по безопасност на движението заседава извънредно в Община Благоевград

Снимка: Архив

Комисия по безопасност на движението заседава извънредно в Община Благоевград. На съвещанието бяха обсъдени възможности за подобряване на мерките за сигурност на пътя и предотвратяването на инциденти, с фатален край. Начало на комисията бе заместник- кметът на община Благоевград по строителство  и сигурност инж. Емилия Тунева. Комисията начерта допълнителни мерки за сигурност като поставянето на релефна маркировка на възлови участъци, обособяването на еднопосочни улици в Централна градска част и други. Към този момент пътната маркировка е подновена навсякъде в града, като непрекъснато се обновява, където е наложително.

Тази година бе въведена двуцветна маркировка с надпис „Погледни“, за допълнително внимание от пешеходците. Комисията ще продължи своето заседание и утре, когато ще бъде съставен и Протокол от срещите, който ще обобщи допълните мерки за сигурност  и безопасност на движението.

Община Благоевград апелира за внимание от страна както на водачите на превозни средства, така и на пешеходците. Нека всички спазват правилата за движение по пътищата, спазват ограниченията, за да бъдат избегнати инциденти с фатален край.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България