Компаниите от кратката листа получиха информационния меморандум за АЕЦ "Белене"

Снимка: Архив

Информационният меморандум за проекта АЕЦ "Белене" е изпратен до всички потенциални кандидати от т.нар. "кратка листа" (short list). Това съобщиха от пресцентъра на министерство на енергетиката.

Става въпрос за Китайската национална ядрена корпорация (CNNC), Атоменергопром АД - Росатом, Корейската хидро-ядрена корпорация, Фраматом САС – Франция и Дженерал Електрик, САЩ.

Меморандумът съдържа базова информация за проекта, правната рамка у нас, както и анализ на пазарната ситуация в региона. Изпращането му до кандидатите стана възможно, след като по-рано през април те подписаха споразумението за конфиденциалност по проекта. То е обвързващо както за самите тях, така и за всички техни консултанти, банкери, агенти и други.

Като се отчитат продължаващите мерки в много държави във връзка с пандемията от коронавирус, информационният меморандум е изпратен онлайн. Стремежът на българската страна е да създаде оптимални условия за кандидатите да подготвят обвързващата си оферта в условията на извънредно положение, посочват от министерството.

Във връзка с актуалната пандемична обстановка срокът за изготвяне на обвързващи оферти ще започне да тече от датата, на която ще бъде осигурен физически достъп на кандидатите до "информационната зала" за проекта, обособена в сградата на Националната електрическа компания.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Инвестиции