Компанията AT&T купува Тайм Уорнър за близо 86 милиарда долара

Американската телекомуникационна компания AT&T купува един най-големите конгломерати в света в сферата на масовите комуникации и развлекателния бизнес „Тайм Уорнър“, съобщава ABC News.

Ходът на AT&T се определя като една от най-смелите стъпки на компанията да придобие съдържание, което да излъчва и с което да привлече нарастващия брой онлайн зрители.

Покупката е за близо 86 милиарда долара AT&T ще изкупи и задълженията на Тайм Уорнър, с което продажбата може да достигне сумата от 108 милиарда долара. Сделката е била одобрена вчера от управителните съвети на двете компании. Ако бъде одобрена и от антитръстовите регулатори, тя ще бъде най-голямата в света за тази година.

Ако сделката, която е определяна като най-голямата за годината, бъде одобрена от регулаторните органи, телекомуникационният оператор ще получи контрола над телевизионните канали HBO и CNN, както и над филмовото студио Warner Bros и други медийни активи.

Кандидатът на републиканците за Белия дом Доналд Тръмп заяви вчера, че ако беше президент, щеше да се противопостави на покупката. Според него тя води до концентриране на твърде много власт в ръцете на твърде малко хора.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес