ВТУ ще си сътрудничи с Института за публична политика

55% увеличение на продажбите на нови коли в България

Коледен базар в Монтана помага на 4 годишно момче да проходи

Благодарение на Марешки Народното събрание отхвърли ветото на президента върху мораториума за нови лекарства

Live След като от БСП прочетоха писмо на онкоболна Цветанов: Трябва ли Рашидов и Фандъкова също да разкажат след Стефан Данаилов Ламбо: Другарю Цветанов, не съм употребен. Вежди: Не си играйте с болестите

Израел затвори граничните пунктове с Ивицата Газа

След публикация на "Труд" ГЕРБ отрича кабинетът да е развързал кесията

Васко Кръпката забавлява децата на Благоевград с „Приказка за блуса и рокендрола“

Салма Хайек обвини Харви Уайнстийн в сексуален тормоз

Спипаха на свобода горнооряховчанин с влязла в сила присъда

Над 6700 рохинги са били убити за един месец след избухналото насилие в Мианмар

Къщичка за книги радва болни деца

Макрон разкри мотивите на Тръмп, свързани с решението му да признае Йерусалим за столица на Израел

Раздават на шведите коли за тестове Семейства помагат в разработката на технологии за автономно движение

Взрив в производствена база в Павликени се размина без жертви

Конгресът на БСП гласува новия Устав на партията

Лидерът на БСП Корнелия Нинова

Проектът за нов устав на БСП ще е в центъра на продължаващия втори ден 49-и Конгрес на социалистическата партия, който се провежда в НДК.

В първия конгресен ден делегатите приеха предизборната платформа на партията за извънредните парламентарни избори и коалиционната рамка на БСП.

В проектоустава се предвижда да се разшири кръгът от хора, които ще вземат важните за партията решения, в това число и избор на председател. В името на равните права се въвежда мандатност и за народните представители в рамките на 3 мандата, като подобна вече съществува за общинските и областните председатели, както и за председателя на партията – 2 мандата.

Новият устав ще гарантира участието на хора под 35 г. в Националния съвет чрез изискването един от двамата делегирани представители от всяка област да е младеж. Също така се предлага въвеждане на пряк избор от всички членове на председателя на БСП.

Предлага се още възстановяване на съществуването на мярка за партийно въздействие „изключване”. Засилват сеправомощията на контролните комисии на всички нива да следят за спазването на Устава.

Предвидено е БСП да изгради ефективно политическото образование, което да спомага за израстването на партийните кадри. Чрез проектодокумента се въвежда специализирана подготовка по сектори и стройна система за реален механизъм за оценка на кадрите от страна на партията.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.