Русенец спечели 4 милиона и половина от тотото с фиш за 6.75 лв.

Турция обяви, че няма да позволи “едностранни” проучвания за газ край Кипър

Сливен чака 19 млн. лева за новата си пречиствателна станция Най-модерното съоръжение от години брадясва от храсталаци и треви

Вилна зона край бивши уранови мини вече ще ползва питейна вода Водните сдружения трябва да имат договори с „В и К”

Вежди посвети на Снежа завръщане в изкуството Изложба скулптура и рисунка в столичната галерия на „Сан Стефано“ 22

Николина Ангелкова се срещна с Андрю Форбс, законодателен директор към Сената на САЩ

Общинската управа на Свищов настоява за бюджетна субсидия на Стопанската академия Общинарите обявиха подкрепата за висшето учебно заведение в декларация

Нов силен трус е усетен в Пловдивско

3 години уседналост за вход в училищата в София Промени при записването е забавачка на децата с хронични заболявания

Пра-правнукът на смелия журналист Макгахан хареса Велико Търново за бъдещ дом

Собственикът на “Енерго про” за продажбата на ЧЕЗ в България: Повече от 20 години съм работил в Източна Европа, никога не съм срещал нещо такова

Хайтови продължават войната за Левски

Заради наводнен манеж отлагат кушиите на Тодоровден във Варна

Честванията по повод 26 години от обявяването на НП „Рила“ за защитена територия продължават

Илияна Йотова: България наложи Западните Балкани в политиката на ЕС

Конгресът на БСП гласува новия Устав на партията

Лидерът на БСП Корнелия Нинова

Проектът за нов устав на БСП ще е в центъра на продължаващия втори ден 49-и Конгрес на социалистическата партия, който се провежда в НДК.

В първия конгресен ден делегатите приеха предизборната платформа на партията за извънредните парламентарни избори и коалиционната рамка на БСП.

В проектоустава се предвижда да се разшири кръгът от хора, които ще вземат важните за партията решения, в това число и избор на председател. В името на равните права се въвежда мандатност и за народните представители в рамките на 3 мандата, като подобна вече съществува за общинските и областните председатели, както и за председателя на партията – 2 мандата.

Новият устав ще гарантира участието на хора под 35 г. в Националния съвет чрез изискването един от двамата делегирани представители от всяка област да е младеж. Също така се предлага въвеждане на пряк избор от всички членове на председателя на БСП.

Предлага се още възстановяване на съществуването на мярка за партийно въздействие „изключване”. Засилват сеправомощията на контролните комисии на всички нива да следят за спазването на Устава.

Предвидено е БСП да изгради ефективно политическото образование, което да спомага за израстването на партийните кадри. Чрез проектодокумента се въвежда специализирана подготовка по сектори и стройна система за реален механизъм за оценка на кадрите от страна на партията.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете