Нигяр Джафер: Моделът на здравеопазването е грешен

Весела Лечева: Грешка е да се иска оставка за изразена политическа позиция

Хлапета ще борят агресията с картинг и съвети от професионални пилоти

Изчезнаха 111 девойки след нападение в Нигерия

Учени регистрираха подозрителна активност на Йелоустоунския супервулкан

МЗ: Бутилираната вода носи сериозен риск за детското здраве

Мел Гибсън снима детективски сериал

173 милиона за нов център на София (ВИДЕО) Пускат нощен транспорт за 2 лв.

Две българки на топ постове в ЕК Първата жена начело на Евростат ще е Мариана Коцева

Вижте акцентите от броя на “Труд” в четвъртък, 22 февруари 2018

Русия е заплатила глоба от 15 милиона долара на Международния олимпийски комитет

Актьорите Гал Гадот и Марк Хамил ще връчват награди “Оскар”

Мъж обгоря след инцидент в леярна Прокуратурата проверява и друг случай

Валери Жаблянов в блиц пред “Труд”: ГЕРБ удрят всеки, който не им харесва

Легионер стрелец обвинен за хулиганство Горския човек заплашил служители на МВР, че ги очакват много изненади

Конгресът на БСП може да се разцепи Недопустимо е председател да се държи така, скочи Георги Божинов

Лидерът на БСП Корнелия Нинова за малко не бе бламирана на съботното заседание на пленума на партията.

Тежко заседание на 49-я конгрес на БСП се очертава на 28 октомври. Тази еднозначна прогноза направиха вчера вътрешнопартийни съюзници и опоненти на лидера на партията Корнелия Нинова. Още след съботния пленум от “Позитано” 20 определиха извънредната сбирка на най-висшия форум на партията като своеобразен вот на доверие към Нинова. Предварителният дневен ред бе обявен с няколко точки: “БСП – алтернатива за България, Председателството на Съвета на ЕС – възможност за страната ни и Бюджет 2018 – икономика, доходи, справедливост.” Но съботното заседание на Националния съвет на БСП го одобри едва с 4 гласа повече.

В последвало интервю пред БНР Нинова даде да се разбере, че пленумът не е партията, а противниците на предложението й за свикването на конгрес целят договорки с ГЕРБ: “Нека да дойде цялата партия на Конгреса и там ще се произнесе, ние алтернатива ли сме или ще се договаряме с ГЕРБ”, каза Нинова.

Последва обаче лавина от реакции:”Интервюто, което Корнелия Нинова даде пред Неделя 150 беше манипулация и измама. Недопустимо е един председател да се държи по този начин. Какъвто и вот да иска, аз не мога да й дам”, отсече пред “Труд” бившият депутат Георги Божинов. “Върви слух за смяна на членове на Националния съвет на БСП, но такава точка в дневния ред на конгреса няма”, коментира напрежението в партията и експредседателят на БСП Михаил Миков. А пред БНР Миков посочи, че “едно е да се тупаш в гърдите до посиняване, а друго е да правиш реална политика”.

Пловдивският лидер на БСП Георги Гергов излезе вчера с отворено писмо, в което Гергов опровергава Нинова (още вижте тук). Очаквано, в следващите дни ще върви преброяване на делегатските гласове от страната. Над 700 социалисти ще се съберат в НДК след 2 седмици. Гласуването няма да е “за” или “против” Нинова, а за и против политиките, които Нинова и част от ръководството на БСП прокарват”, отбеляза лаконично вчера член на Изпълнителното бюро на БСП.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (11)

 1. Нинова е неадекватна. Все пак определи, че половината и НС е тежко корумпиран от 25 години. Само заради това се подава оставка. За друго пиша – искам един въпрос с понижена трудност да задам да другарите – коя е единствената държава в бивша Югославия, в която нямаше война(ако изключим Черна гора)??? Не може да претендираш за лидер на БСП и България, а да си на интелектуалното ниво на ГРАНТОВЕТЕ.

  1. Не знам колко са корумпирани, но който смята, че партия неизвинила се за деянията си по времето на безродника луканов и непточистила се от вредната му безродна клика има право да съществува е олихофрен или уродлив гьонсурат.

 2. Ами така е! Всеки, който иска да влезе реално във властта, за да си оправи финансите поне за няколко десетилетия напред, иска да влезе в управленческа коалиция с ГЕРБ. Нещо, което дори по ИванКостово време не съществуване, защото тогава все още съществуваше някаква мижава алтернатива.

  Сега, понеже всички значими български партии се придържат към политика, която като две капки вода прилича на водената от ГЕРБ политика, а ГЕРБ е окупирал първото място, всички искат да са коалиционни партньори на ГЕРБ.

  И не виждат, че след като са станали партньори на ГЕРБ, на следващите избори тези партии пропадат.

 3. ОЩЕ ОТ НАЧАЛОТО , КОГАТО СТАНА ЯСНО , ЧЕ К-НИНОВА ОГЛАВЯВА БСП , КАЗАХ ПРЕД МОИ ПРИЯТЕЛИ , ЧЕ ЩЕ НАБЛЮДАВАМЕ ” ПОЛЕТ НА КУКУВИЦАТА “!! ОТ СДС КЪМ БСП ОЗНАЧАВА САМО ЕДНО – РЕНЕГАТСТВО ;А КАКТО Е ИЗВЕСТНО , ОТ РЕТЕГАТИТЕ МОЖЕ ДА СЕ ОЧАКВА САМО ЕДНО И ТОВА Е ИЗВЕСТНО -ТОЗИ ФАЛШИВ ПАТОС С КОЙТО ТЯ ЗАЛЯ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД НЕ ИЗГЛЕЖАДА НИКАК ЗДРАВОСЛОВЕН , ЗА ДА НЕ КАЖА – ВРЕДЕН ! ТЕПЪРВА ” КОРНЕЛКА” , КАКТО НЕЖНО Я НАРИЧА ЛАМБО ЩЕ ПОКАЗВА ТОВА , КОЕТО Е !?!?!
  ДА МУ МИСЛЯТ ДРУГАРИТЕ Й! ;НАЛИ ЗНАЕТЕ ПОГОВОРКАТА ” ПРЕКАЛЕН СВЕТЕЦ И БОГУ НЕ Е ДРАГ ”
  ВЧЕРА ПОМЕСТИХА ЕДНА ПОСЛЕДНА И МНОГО ТОЧНО ПОКАЗВАЩА ХАРАКТЕРА Й СНИМКА НА КОЕТО ЛИЧИ ЕДНА РАЗЯРЕНА ЛИЧНОСТ , ХВЪРЛЯЩА ОГЪН И ЖУПЕЛ СРЕЩУ КОНКУРЕНТИТЕ В ПАРТИЯТА Й , КОЯТО ТЯ ЯВНО ВЪЗПРИЕМА КАТО ЕООД .Ч,УДЯ СЕ КАКВА МАТДЖА ЩЕ Й СГОТВЯТ СТАРИТЕ МУЦУНИ , КОИТО ТЯ ЯВНО ПОДЦЕНИ ,НО КОИТО НЕ СИ ПОПЛЮВАТ .
  СИМПТОМАТИЧНО Е ТОВА ЧЕ СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ ДОЛЕТЯ В СОФИЯ !!!!! ЗАЩО ЛИ ????

 4. Нинова няма политически, морални и организационни качества дори за по-ниски нива на ръководство, още по-малко за партиен водач. Подставено лице на чужди на БСП сили, а може би и на Бг.

 5. К.Нинова след избирането си пренебрегна едно от важните правила при заставането на този пост- “изчистването” на потомствените аристократи ли да ги наречм или олигарси, които първоначално ще се затаят, сетне ще спъват работата й и накрая ще й поискат иставката. Става въпрос за бившие дългогодишни депутати и тези заели места в НС- Г.Гергов, Р.Овчаров, Д.Дъбов, Мерджанов, Г.Божинов, М.Миков, Я.Стоилов и жадуващите за власт млади хора Паргов и Янков. Сега зад гърба им стоят структури на БСП от София, Пловдив, Варна, Добрич, Ямбол. Те са не по-малки феодали от Д.Добрев, Мартинов, Ц.Цветанов и битката ще бъде кой кого.

 6. Крайно време е БСП да се разцепи на отделни партии – не може в нея да съжителстват откровени комунисти, социалисти, социалдемократи, марксисти и милионери от приватизацията!

 7. Никак не е била случайна,уж случайната среща на Борисов с Гергов на откриването на Пловдивския панаир.

 8. За да е единна нашата Партия, Нинова трябва да бъде отстранена от всички заемани постове и да се избере ново ръководство.

Отговорете