Конкурс "кове" бъдещи металурзи в Шумен

„Индустрията в моя регион" е под патронажа на кмета на Шумен

Ученически конкурс за есе на тема "Индустрията в моя регион" организират за трети пореден път Община Шумен, Химикотехнологичният и металургичен университет – София и Българската асоциация на металургичната индустрия. Инициативата е под патронажа на кмета на Шумен Любомир Христов и се провежда с финансовата подкрепа на „Алкомет“ АД.

Надпреварата цели да предизвика интереса на младите хора към професията на металурга.

В конкурса могат да участват ученици от всички училища в Шумен и региона. Той се провежда в две възрастови групи – от пети до осми клас и от девети до дванадесети клас. Участниците от първата категория ще пишат есе на тема по избор – „Индустрията в моя град“ или „Металите – материалите на бъдещето“.

Учениците от втората възрастова група също имат възможност за избор и могат да работят по темите – „Металите – технология и приложение“ или „Инженерът – творец на бъдещето“.

За най-малките ученици – от 1 до 4 клас ще се проведе съпътстващ конкурс за рисунка "Индустрията в моя регион".

Подробна информация за конкурса може да се намери на сайта на ХТМУ - uctm.edu, в секция „новини“ и сайта на Българската асоциация на металургичната индустрия - https://bami.bg/ - секция „Актуално“.

Крайният срок за изпращане на творбите е 15 май на имейл - konkurs@uctm.edu. Предвидени са предметни награди, които ще бъдат връчени на 1 юни, Денят на детето.

Коментари

Задължително поле