Константинов пробва новите срещу Египет

Селекционерът Пламен Константинов ще има последен шанс да направи фина настройка на мъжкия национален отбор по волейбол преди световното първенство у нас. Най-голямото спортно събитие започва идната седмица, алъвоветеще изиграят още две контроли преди началото. В понеделник и вторник те ще се изправят срещу тима на Египет, който след това заминава за Русе, където са мачовете от групаВ“. В проверките Константинов ще изпробва и новите играчи, които повика на лагера във Варна. Либерото Петър Каракашев замени Владислав Иванов, който напусна тима след скандал със селекционера. Диагоналът Велизар Чернокожев пък бе картотекиран на мястото на Боян Йорданов, който напусна отбора заради травма.

Мачът в понеделник е от 18 часа в залаКонгреснана Двореца на културата и спорта, която ще приеме и срещите от групаD” на световното. На него ще бъде допускана публика, докато срещата във вторник е при закрити врати. Първият мач на България е на 9 септември срещу Финландия, когато е и откриването на първенството. Останалите ни съперници в групаD” са Полша, Пуерто Рико, Куба и Иран.

Женският национален отбор също продължава подготовката си за световното в Япония, което започва в края на септември. В последната си контрола от мини турнира в Италия момичетата на треньора Иван Петков разбиха Турция с 4:0 (22, 19, 19, 29). Следващата им проверка е на 7 септември със Сърбия в Баня Лука.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт