Константинов: Свалихме главите

Пламен Константинов отдаде на сервиса загубата с 0:3 (-23, -20, -19) на националния отбор по волейбол от Русия в първия мач от европейското първенство в Полша. Поражението намали сериозно шансовете на българския отбор за първото място в групата, което единствено дава директно класиране за четвъртфиналите.

„Не успяхме да използваме слабостта, която Русия показваше в последните мачове – заяви Константинов. – Имаха сериозен проблем със сервис-отскок и с посрещането на сервис-отскок. За съжаление нашият сервис не излезе, практически не даде никакъв резултат. Не спазихме и някои тактически моменти, като начало на втория гейм психологически, свалихме главите.“

България ще търси задължителна победа във втория мач срещу Испания утре. Иберийците се очертават като аутсайдер в групата, след като загубиха с 0:3 (-25, -15, -16) от Словения. Звездата Цветан Соколов смята, че тимът има шансове, ако подобри всички аспекти от играта си.

„Имахме шанс в първия гейм, но в няколко отигравания не бяхме достатъчно агресивни – призна диагоналът. – Отбори като Русия никога не прощават грешки и унищожават всеки, който ги прави. Преди следващия ни мач всичко трябва да се подобри.“

Единственият проблем в българския тим е травмата на центъра Теодор Тодоров, който е получил мускулен спазъм в кръста. Той пропусна мача с Русия, но Константинов се надява да може да го използва в следващите срещи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт