Константинов се измъкна от Сургут

Пламен Константинов ще си спести необходимостта да се върне в Сургут, където беше треньор на местния волейболен отбор. Градът трябваше да е домакин на първия турнир от Световната лига група „С1“, в която освен „сборная“ и България са отборите на Франция и Аржентина. Руската волейболна федерация премести мачовете на 2-4 юни в Казан, без да изтъква причина. Възможно е решението да е следствие от скандала между сегашния треньор на „Газпром-Югра“ (Сургут) Рафаел Хабибулин, който нарече Константинов „циганин конекрадец“, тъй като българинът привлече негов играч в своя „Локомотив“ (Новосибирск).

В същото време „сборная“ остана без още три от звездите си за турнира. Селекционерът Сергей Шляпников остави извън тима Алексей Спиридонов, Константин Бакун и Игор Филипов. Така най-опитният в тима остана олимпийският шампион от Лондон 2012 Дмитрий Илиних.

Константинов пък не успя да изведе „Локомотив“ до финала на руското първенство. „Железничарите“ паднаха с 0:3 от „Динамо“ (Москва) на полуфинала, а българинът нападна съдиите.

„Всичко е нормално, основната задача на финалната шестица е изпълнена - Динамо е на финал - заяви Константинов. - Съдийството е отлично!“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт