Сергей Игнатов избран за ректор на частен университет във Вилнюс

ТИР се запали на магистрала “Тракия” Няма информация за пострадали хора

3,5 години затвор за рапър от остров Майорка, възхвалявал тероризма

3-годишните близнаци, чиято майка беше арестувана, остават под лекарско наблюдение

Северна Корея е отменила в последния момент уговорена среща с Майк Пенс

Претърсват имота на мъжа, който стреля по полицаи в село Орешник

Във Франция арестуваха трима души, заподозрени в съучастие в атентатите в Каталуния

Венецуела започва продажба на своя криптовалута

Доналд Тръмп е поискал изготвянето на доклад относно възможните нарушения на договор от страна на Русия

Кралица Елизабет Втора за пръв път присъства на Лондонската седмица на модата

Уърлпул изтегля над 310 000 потенциално опасни електрически кани

Ден за тричане Премиера на сборник пиеси от Емил Атанасов

Десетки българи са завлечени с пари от интернет измамник във Великобритания

Парфюмите и шампоаните замърсяват атмосферата повече от автомобилите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 21 февруари 2018

Константин Попов: Хората имат нужда от Българската армия

Снимка: Уикипедия

В навечерието на новата 2017 г. началникът на отбраната генерал Константин Попов отправи поздравление към личния състав на Въоръжените сили на Република България. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на отбраната.

„От името на военното ръководство на Министерството на отбраната и лично от мое име бих искал Ви благодаря за положените усилия и усърдие в успешното изпълнение на поставените високоотговорни задачи през изминаващата 2016 година. Изразявам своята признателност за проявения висок професионализъм и Вашия принос към утвърждаване авторитета на Въоръжените сили на Република България.

Благодаря на Вас – хората с униформи, за Вашата себеотдаденост, за адекватната и своевременна реакция в подкрепа на обществото, за постигането на усещане за сигурност и защита. Хората имат нужда от Българската армия – силна, способна и единна, точно те ни дават увереността, че трябва да вървим напред. Благодаря на военнослужещите, които от пролетта на тази година се включват в огромната задача за охрана на нашата граница. На тези, които през 2016 година бяха активна част от спасителни операции на територията на цялата страна. Защото именно Вие доказвате, че когато обществото има нужда от нас – ние винаги сме в негова помощ и услуга.

Благодаря на военнослужещите в Афганистан, Босна и Херцеговина, Косово и Мали, които на хиляди километри от дома и в рискова среда показват, че българският воин може да служи гордо на Родината и да бъде част от международната общност, която се грижи за мира.

От началото на тази година множество задачи бяха реализирани в изпълнение на поставените основни приоритети – грижа за хората, модернизация и интеграция. Най-значимият факт е, че успяхме да обърнем тенденцията и да й зададем нова посока – към успех и градеж.

За да се осъществят цялостно начертаните цели, за да бъде изградена нова българска армия, за да бъде ползотворна и следващата година – България разчита на Вашия професионализъм, висок дух и родолюбие!

Нека Новата 2017 година бъде светла, мирна и успешна, да носи оптимизъм и вяра!“

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Хората изобщо нямат нужда от носещата само разходи българска армия, засега за нищо не ни служи, а и не виждам как ще се справи със каквато и да е опасност. Тя няма кауза защо да се сражава или какво да брани-да брани “Лукойл” в Бургас например от руска инвазия-нали той е руски, да защитава териториите в Делиормана и Кърджали -ами там отдавна се говори на турски и живеят турци,предприятията и фирмите са турски. Така че стига смешен плач за бюджет на армията.

Отговорете