82% от богатството в света отива при 1% от населението

Майка с бебе в ръце пропадна в улична шахта в столичен квартал

Агресия в дом за деца с увреждания в Габрово

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 23 януари 2018

Правят сергиите в Слънчев бряг еднакви

15-километрова опашка на ГКПП „Капитан Андреево“

Броят яхтите на българи в Гърция Удрят схемите за укриване на налози при транзит

Списък с 55 защитени специалности въвежда МОН

Религии против Истанбулската конвенция Светият синод обяви, че договорът поражда тревога за бъдещето на европейската християнска цивилизация

Белгия намали равнището на терористична заплаха в страната

Федерика Могерини заяви, че е извънредно притеснена от турската офанзива в Сирия

Огнеборци потушиха пожар в цех за металообработка в Килифарево

Бомбаджия на банкомати скочи в ледените води на Струма (обзор) Джонката и Свещичката арестувани след 75 дни търсене под дърво и камък

Разкриха пет високотехнологични наркооранжерии в Добричко

Грипна епидемия и в Благоевград Висока заболеваемост в още 6 области

Лидерът на АБВ Константин Проданов към служебния премиер: Част от общините няма да могат да осигурят зимното почистване и поддръжка на пътната си инфраструктура

Константин Проданов (в средата). Снимка БТВ

Председателят на АБВ Константин Проданов изпрати отворено писмо до служебния премиер Огнян Герджиков. В него, Проданов засяга няколко важни за обществото теми като снегопочистването и безлихвеното кредитиране на малките и средни общини и настоява за среща с Герджиков.

Пълният текст:

ДО

Г-Н ОГНЯН ГЕРДЖИКОВ,

МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ

НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

 

Уважаеми господин премиер,

Обръщам се към Вас в качеството си на ръководител на партия, която има солидно представяне в местните органи на самоуправление. Анализите, които правим на състоянието на общинските бюджети ни убедиха, че в резултат на изключително тежките зимни условия една част от общините ще бъдат в невъзможност да осигурят зимното почистване и поддръжка на пътната си инфраструктура. Това ще ги доведе до задлъжнялост, която може да предизвика запориране на сметките и невъзможност от нормалното им функциониране.

Обръщам се към Вас, с настоятелна молба Министерски съвет да анализира постъпилите заявки от общините и незабавно да започнете поетапно удовлетворение, съобразно постъпилите аргументации.

На второ място настоятелно Ви моля, ръководеното от Вас правителство да продължи положителната практика за безлихвено кредитиране на малки и средни общини, съобразно постъпилите аргументи. Това, че правителството не е излъчено с парламентарна подкрепа е още един повод да направи всичко възможно за гарантиране на финансова стабилност на българските общини.

Настоявам в най-скоро време, буквално следващите дни да ни поканите на среща, на която да обсъдим поставените от мен проблеми и намерим техните решения, гарантирайки финансова стабилност на държавата и защитавайки интересите на българските общини.

В очакване на отговор,

С уважение,

Константин Проданов,

Председател на ПП АБВ

 

Избори 2017. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.