Удостоиха със званието „Почетен гражданин“ актьора Николай Кимчев посмъртно

Путин: Санкциите и липсата на доверие могат да доведат до безпрецедентна глобална криза

Откриха изложбата „Баш Майстора завинаги“ във Варна

Стрелец срещу бившата си получи амнезия в съда

КАТ провери 1679 автобуса за седмица и откри 310 нарушения

Студентка обра колежка

Бойко Борисов на среща с Андрей Пленкович и Петро Порошенко през уикенда

Започва първият по рода си “Jumaya Stage Festival” в Благоевград

Откриха нов автокомплекс в Пловдив Повече работни места и удобства за клиентите

Редовната консумация на яйца намалява риска от инсулт

Над 170 кг контрабанден тютюн откриха русенски полицаи при спецакция

Сини пламъци излизат изпод земята в Хаваите вследствие на изригналия вулкан Килауеа

Заради евродиректива скриха лицата на обвиняемите по аферата КАТ-Благоевград в съдебна зала

Лавров след разговор с холандския си колега: Липсват факти, доказващи връзката на Русия със сваления самолет МН17

Иван Кристоф – доброволецът спасител във висините Децата ми имат нужда от жив баща, а не от рисков герой, затова се поукротих, казва Човекът Паяк и герой на Торонто

Константин Проданов: Решение на бедността има

Константин Проданов (в средата). Снимка БТВ

Премахваме плоския данък и държавата започва да подпомага активно икономиката и земеделието

Решение на бедността има! Всички партии говорят за този проблем, но никой не предлага до момента реални политики за преодоляване на кризата. Като начало трябва да заложим на развитие на икономиката и премахването на плоския данък. Това заяви в ефира на БНТ председателят на Алтернатива за българско възраждане и водач на листите на коалиция „АБВ-Движение 21“ за 27-ми МИР-Стара Загора и 23 МИР – София Константин Проданов.

„Първо, ние живеем като страна в субекваториална Африка, защото имаме такава структура на икономиката. Това трябва да се промени, но не както казват десните: „Да се оттегли държавата и ще се случат 6-7 процента ръст“. Такова нещо никога не се е случвало в историята. Имаме нужда от радикално преструктуриране на икономическото пространство към сектори с висока добавена стойност, които са високотехнологични и с голям експортен потенциал. Имаме нужда и от силно земеделие. Това става с инвестиции от държавата, с активна държавна подкрепа. На второ място няма как да преборим бедността, ако продължаваме да сме с една от най-асоциалните и най –несправедливата към бедните данъчна система. Това е плоският данък, който няма аналог почти в света и Европа. Особено във варианта си без необлагаем минимум. Кажете ми как, когато на работещите на минимална работна заплата им вземат по 46 лева на месец, как това ни помага да се преборим с бедността? Как ще преборим бедността, когато от години никой не смее да каже и една дума за ръст на доходите, които от много време в България се потискат умишлено? Това не е довело до нищо хубаво за страната ни. Нито до инвестиции, нито до икономически ръст. Но за сметка на това е пропъдило извън държавата ни къде що има кадърен българин“, посочи Проданов.

Председателят на АБВ коментира и предложенията за Европа на няколко скорости, както и твърденията, че едва ли не страната ни е изправена пред стратегически избор между Изтока и Запада. „Европа е поне на две скорости от самото ни присъединяване. Искам България да я има в дебата за бъдещето на ЕС. В момента тя отсъства от този дебат и ние сме в позицията на чакащи да ни уведомят дали ще ядем огризки от масата на богатите тази вечер или изобщо няма да ядем“

„Нашият геополитически избор е направен отдавна, той е неотменим и необратим. Факт е обаче, че ние се качихме на един кораб, надявайки се да пътуваме първа класа, а се оказахме в трюма. В този смисъл трябва да видим как да направим нашето пътуване в този кораб по-благоприятно за нас. Това, че имаме скептицизъм към Брюксел не означава, че ще ходим в Евразийския съюз или на друго място. Но не означава също, че под нечие външно влияние трябва да се караме с държави, с които имаме традиционни културни, духовни и търговски връзки. България има уникалния шанс да бъде мост между ЕС и Русия, а не да играе ролята на ястреб в една атака срещу Руската федерация“, посочи той.

Избори 2017. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.