На 22 януари 2019 да почерпят

Западът против глобализацията И Путин няма да участва в срещата в Давос

Задължават със закон президента на Киргизстан да носи националната шапка

Георг Георгиев: Поне година таксите за българите във Великобритания няма да бъдат променяни

5-годишно дете почина от пневмония след прекаран грип

Ципрас: Македонците разграничават своята идентичност от древногръцкото наследство

Транспортната комисия в ЕК решава за бъдещето на пакета „Мобилност“

ЕС отхвърля възможността за преговори с Лондон по сроковете на предпазния механизъм

Седмица на македонското кино стартира в София

Красиви изпълнения на кънки откриха ледената пързалка в Благоевград (СНИМКИ)

Талибаните и специалния пратеник на САЩ разговарят в Катар

Москва обеща ответни действия заради новите санкции на ЕС по случая „Скрипал

МВР: Шофирайте с повишено внимание в района на Ихтиман по АМ „Тракия“

Илюзията „Титаник“ никога не потъва Премиера в сатирата на пиеса от Христо Бойчев

Фалшификации с ТЕЛК разкрити от прокуратурата МВР и НОИ (обзор) Пенсионери по инвалидност не знаели от какво са болни

Константин Проданов: Решение на бедността има

Константин Проданов (в средата). Снимка БТВ

Премахваме плоския данък и държавата започва да подпомага активно икономиката и земеделието

Решение на бедността има! Всички партии говорят за този проблем, но никой не предлага до момента реални политики за преодоляване на кризата. Като начало трябва да заложим на развитие на икономиката и премахването на плоския данък. Това заяви в ефира на БНТ председателят на Алтернатива за българско възраждане и водач на листите на коалиция „АБВ-Движение 21“ за 27-ми МИР-Стара Загора и 23 МИР – София Константин Проданов.

„Първо, ние живеем като страна в субекваториална Африка, защото имаме такава структура на икономиката. Това трябва да се промени, но не както казват десните: „Да се оттегли държавата и ще се случат 6-7 процента ръст“. Такова нещо никога не се е случвало в историята. Имаме нужда от радикално преструктуриране на икономическото пространство към сектори с висока добавена стойност, които са високотехнологични и с голям експортен потенциал. Имаме нужда и от силно земеделие. Това става с инвестиции от държавата, с активна държавна подкрепа. На второ място няма как да преборим бедността, ако продължаваме да сме с една от най-асоциалните и най –несправедливата към бедните данъчна система. Това е плоският данък, който няма аналог почти в света и Европа. Особено във варианта си без необлагаем минимум. Кажете ми как, когато на работещите на минимална работна заплата им вземат по 46 лева на месец, как това ни помага да се преборим с бедността? Как ще преборим бедността, когато от години никой не смее да каже и една дума за ръст на доходите, които от много време в България се потискат умишлено? Това не е довело до нищо хубаво за страната ни. Нито до инвестиции, нито до икономически ръст. Но за сметка на това е пропъдило извън държавата ни къде що има кадърен българин“, посочи Проданов.

Председателят на АБВ коментира и предложенията за Европа на няколко скорости, както и твърденията, че едва ли не страната ни е изправена пред стратегически избор между Изтока и Запада. „Европа е поне на две скорости от самото ни присъединяване. Искам България да я има в дебата за бъдещето на ЕС. В момента тя отсъства от този дебат и ние сме в позицията на чакащи да ни уведомят дали ще ядем огризки от масата на богатите тази вечер или изобщо няма да ядем“

„Нашият геополитически избор е направен отдавна, той е неотменим и необратим. Факт е обаче, че ние се качихме на един кораб, надявайки се да пътуваме първа класа, а се оказахме в трюма. В този смисъл трябва да видим как да направим нашето пътуване в този кораб по-благоприятно за нас. Това, че имаме скептицизъм към Брюксел не означава, че ще ходим в Евразийския съюз или на друго място. Но не означава също, че под нечие външно влияние трябва да се караме с държави, с които имаме традиционни културни, духовни и търговски връзки. България има уникалния шанс да бъде мост между ЕС и Русия, а не да играе ролята на ястреб в една атака срещу Руската федерация“, посочи той.

Избори 2017. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.