Две мистериозни убийства разследват край язовир в Негован (обзор) Мъж застрелян с 3 куршума, жена гръмната и разчленена

Две вили са изгорели при пожара край Реброво, очаква се да бъде изпратен хеликоптер

Иран заяви, че танкерът „Грейс 1“ ще отплава от Гибралтар в неделя вечерта

Бананите от Еквадор с кокаина били за румънската мафия Проверяват складове в София, Пловдив и Варна

Улиците на Хонконг се изпълниха с протестиращи въпреки проливния дъжд (СНИМКИ и ВИДЕО)

ДНК проба доказа: Мартин Трифонов е изнасилил и убил детето в Сотиря

Сложна операция в Полша за спасяване на пещерняци

Мария Димитрова от София: Пожелай си спасение и чудесата идват при теб При д-р Емилова жената се избавила от мъртвата хватка на тежки болести

Диетата на Одри Хепбърн Паста, паста и отново паста

Българският ансамбъл грабна злато и бронз на Световната купа в Минск

Турското езеро Туз се оцвети в розово (СНИМКИ и ВИДЕО)

Голям пожар бушува край село Реброво (СНИМКИ)

Гибралтар отново не прие искането на САЩ да не освобождава иранския петролен танкер

Бебе на 40 дни почина от задушаване в Благоевградско

Русия няма да разполага нови ракети в Европа, ако същото направят и САЩ

Константин Проданов: Целта ни е да бъдем сериозен фактор в следващия парламент

Към предсрочните избори тръгваме с добра кондиция и с идеята да сме сериозен фактор в следващия парламент. Това заяви зам.-председателят на АБВ Константин Проданов по БНТ.

„Категоричната ни амбиция е да не сме партия, която едва е прескочила изборната бариера от четири процента, за да има 10 или 11 депутати, а да имаме една по-солидна парламентарна група така, че да можем да отстояваме позициите и приоритетите си“.

Проданов бе категоричен , че участие на АБВ във властта не е самоцел за партията, която може да отстоява своите позиции и в опозиция. По думите му поредно управление, формирано около мандат на ГЕРБ, дори и с широко коалиционно участие, няма да е полезно за страната.

„Държа да подчертая, че няма нищо лошо, даже смятам , че много здравословно и полезно за държавата е да има смислена опозиция. Напоследък всъщност такава липсва, а доколкото я има, тя е „креслива“ и не борави с истински аргументи. Трябва да има някой, който вокално, без страх да покаже проблемите на управлението „ Това ще е ценно и за страната, и за нас като формация. Така, че за мен няма проблем ако не успеем , не реализираме в този мандат всички цели, които сме си наложили, стига да успеем да ги наложим като дневен ред в държавата и обществото . Искаме да започне да се говори за важните проблеми – за бедността, за експлоатацията , за неравенството“.

Лидерът на АБВ за пореден път бе призован за коментар и по отношение на възможностите за взаимодействие с БСП в светлината на идейните концепции на двете партии.

„Смятам, че ние изхабихме твърде много време за да говорим за отношенията си с БСП, вместо да чертаем нашия път, нашите послания. За съжаление и в момента индикациите, които дават от БСП в чисто идеен план, по-скоро ни отдалечават от тях, отколкото да ни сближават. Преди няколко дни например, те се отказаха от борбата си с плоския данък, който в този си вид, без необлагаем минимум, няма почти аналог в света, освен в държави като Грузия и Монголия. Всъщност, въпросът не е в плоския данък, а в преосмисляне на цялостната данъчна политика в България, която в момента е ориентирана основно към приходи от косвените данъци, а те тежат най-много върху най-уязвимите слоеве на населението ни. Тук трябва да работим, но за съжаление виждаме едно отстъпление от страна на БСП от тази кауза, което ни отдалечава от тях в идейно отношение и ни позиционира по-в ляво от тях в политическото пространство“.

„Друга позиция, по която БСП има отстъпление буквално в последните 2-3 дни и което ни отличава от тях, е, че се оказа , че изведнъж те приеха идеята за санирането. Нещо, срещу което възразяваха много остро през последните една , две години, сега изведнъж се оказа , че го приемат! Може би защото са видели възможност. За мен, като човек , който се занимава с инвестиции и винаги съм търсил максимална доходност от всеки един лев, това (санирането) е инвестиция с много нисък коефициент на полезно действие. За мен този един милиард, по –скоро вече два, пари на данъкоплатеца, е по добре да се насочат към високите технологии, към производство на продукт с висока добавена стойност, защото една от причините, че сме бедна държава е, че ние не произвеждаме нищо с висока стойност, а изнасяме основно суровини. Това трябва да се промени с държавни инвестиции“, посочи Проданов.

Той бе категоричен, че това е пътят към разкриването на нови и добре заплатени работни места и осигуряването на финансов ресурс, който да позволи на държавата ни да бъде наистина социална и с отношение към хората.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.