Габриел на консултациите при Радев: За ГЕРБ-СДС е важно диалогът да открие общите неща (ВИДЕО)

Публичната комуникация между партиите в коалицията съживи призрака на предсрочните избори, каза държавният глава

Представители на ГЕРБ-СДС са на консултации при президента Румен Радев преди държавният глава да връчи първия проучвателен мандат за съставяне на правителство.

В президентството дойде преговорният екип на ГЕРБ - Мария Габриел,е Деница Сачева, Теменужка Петкова и Рая Назарян.

"Публичната комуникация между партиите в коалицията сякаш съживи призрака на предсрочните парламентарни избори. Проблемите в МС бяха предварително планирани още преди 9 месеца. Въпреки наличието на силно сплотяващи фактори в коалицията и внушителната парламентарна подкрепа за управлението, която често надминаваше дори 2/3 от народните представители, конституционният законодател е предвидил настоящите консултации, за да подпомогне процеса на съставяне на правителство", каза Румен Радев в началото на разговора.

„За мен е важно да има диалог. За нас е важно да не губим поглед от интереса на страната. Стабилността трябва да стъпи на принципи и ценности. За ГЕРБ-СДС е важно диалогът да открие общите неща, но да се изясни как се преодоляват различията“, каза вицепремиерът в оставка Мария Габриел.

За днес са предвидени разговори и с ПП-ДБ, както и с ДПС. Утре консултациите ще продължат с партиите от опозицията – „Възраждане”, БСП и ИТН.

https://bntnews.bg/news/na-zhivo-konsultacii-na-prezidenta-rumen-radev-s-predstaviteli-na-gerb-sds-1270219news.html
Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика