Консулът на Турция в Пловдив: Извънредното положение ще бъде отменено на 19 юли

Хюсеин Ергани, генерален консул на република Турция в Пловдив. Снимка: БНТ

Продължилото точно две години извънредно положение, което турската страна въведе след неуспешния опит за преврат на 15 юли 2016 година, ще бъде отменено на 19 юли. Това заяви на пресконференция Хюсеин Ергани, генерален консул на република Турция в Пловдив, предаде БНТ.

При атаките преди две години загинаха 250 души. Все повече са доказателствата, които с категоричност потвърждават, че организацията на Фетуллах Гюлен е виновна за нарушения ред в държавата, коментира Хюсеин Ергани.

По думите му дейността на ФЕТО в България е силно ограничена, но все още функционират образователни институции, които се финансират от проповедника Гюлен.

"Една такава борба, с такава обширна организация, трябва да се води в по-специални условия, но и след като се вдигне извънредното положение турската република и турското правителство ще продължат да водят борбата с ФЕТО при нормални условия. Извънредното положение е насочено към държавните служители и служби. Разбира се, има някакво психологическо въздействие и върху населението, но след 19 юли то вече няма да се усеща", каза Хюсеин Ергани.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България