Концесионери лъжат с чадърите на плажа Заради шмекерии туристите няма да се върнат по морето

Планински спасители свалиха жена със счупен крак от Витоша

Главният редактор на „Труд“ Петьо Блъсков: Всеки ръководител на високо равнище трябва да има мозъчна група, но да не е съставена от известни социолози

България с над 800 медала от олимпиади по природни науки Учредяваме международните състезания по физика и астрономия

Алпинист се отказа от върха, за да спаси живот В самото подножие на връх Ленин в Памир Георги Илков-Темето жертва мечтата си

Верижна катастрофа с 4 коли предизвика задръстване на път Е-79 край Симитли

Председателят на касата Жени Начева: Частните фондове и НЗОК с еднакви здравни услуги

Индия ще направи втори опит да изстреля космически апарат към Луната

Кметът на Разлог вдигна сватба на сина си (СНИМКИ)

Започна умъртвяването на 17 000 прасета от свинекомплекса в село Николово

Фалшив изумруд? Няма грешка с малахита

249 са кандидат-студентите за новия Факултет по медицина Първото класиране ще бъде обявено на 5 август

Форбс: Хакери са откраднали огромно количество данни от федералната служба за сигурност на Русия

Пендаровски: Комисията за историческите въпроси между Северна Македония и България е в задънена улица

Висоцки – първият съветски мачо 39 години след смъртта на барда, той вече е безсмъртен

Контраадмирал Кирил Михайлов пое командването на ВМС

С предаване на националното знаме и на командирската сабя пред строя на бойния ни флот контраадмирал Кирил Михайлов пое командването на Военноморските сили от своя предшественик вицеадмирал Митко Петев. Тържественият военен ритуал, който се провежда за пръв път, беше уважен от морски офицери, представители на държавната и местна власт, на академичната общност и от Варненския и Великопреславски митрополит Йоан.

„Пожелавам Ви с крепката си десница да държите сабята и командирството на Военноморските сили на Република България“, заяви вицеадмирал Петев. Контраадмирал Михайлов обеща да вади сабята тогава, когато има причина и да я държи здраво, докато не постигне целите и задачите, поставени от командирите и началниците му. След напускане на Военноморските сили вицеадмирал Митко Петев става военен представител на началника на отбраната във Военния комитет на НАТО и на ЕС.

Самият генерал Андрей Боцев посочи, че за 4 годишното си управление на военния флот вицеадмиралът като отлично подготвен офицер е изпълнил с чест всички задачи и цели, като се е борил неуморно за повишаване авторитета на ВМС.

За контраадмирал Михайлов началникът на отбраната каза, че също е отличен офицер, но пред него е високо вдигната летвата от предшественика му. В трогателната си раздяла с флота вицеадмирал Митко Петев припомни, че преди 4 години е поел командването му с три приоритета – професионализъм на море, отговорност и инициативност, родолюбие и морски традиции. Той благодари на всички от личния състав – офицери, старшини и матроси и им пожела да продължават да пазят моряшката чест. За Варна флотът е неразделна част от обществената и социална култура, каза Петев.

Контраадмирал Михайлов заяви, че курсът пред флота е ясен и трябва да се продължи напред по трудния път на развитието и модернизацията. Той изрази увереност, че ще вдигне флага на новите патрулни кораби. Очаква се и доставката на два противоминни кораба и изграждането на център за противоминна борба, които да гарантират чисти фарватери на страната.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.