Контрабанден тютюн за наргиле на стойност 24 000 лева задържаха митническите служители на МП Капитан Андреево

ГКПП "Капитан Андреево"

Контрабанден тютюн за наргиле в автобус откриха митническите и гранични служители на ГКПП Капитан Андреево, съобщиха от Агенция Митници.

На 17.12.2017 година около 17 часа на трасе „Входящи леки автомобили и автобуси" пристига пътнически автобус с българска регистрация, управляван от шофьор български гражданин и пътуващи още 48 пътници. Пред митническите служители всички заявили, че не пренасят нищо за деклариране. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка. При проверката, под пода на автобуса, са открити черни найлонови чанти с общо 95 кг тютюн за наргиле в опаковки от 1 кг с аромат на мента, ябълка, ягода, с марка „Al Fakher " без български акцизен. Акцизната стока с пазарна стойност 24 035 лева, е задържана. Стойността на дължимия акциз е 14 440 лева.

На шофьора на автобуса е съставен акт по Закона за митниците за превозване на акцизни стоки през държавната граница без знанието и разрешението на митническите органи.

Превозното средство, послужило за внасяне и укриване на акцизна стока, е задържано за обезпечение на евентуални вземания по съставения акт.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право