Тръмп: Действията на Русия и Иран в Сирия са срам

Kорнелия Нинова: Борисов да не се крие зад полите на Гинка и Теменужка Гинка да дойде в парламента и да обясни как стана собственик на ЧЕЗ, поиска лидерът на БСП

ЕС реже парите за земеделие и Кохезионната политика

Туск за Брекзит: Позицията на Великобритания е чиста илюзия

Десетки убити и ранени при атентат с две коли бомби в Могадишу

Белград ще ползва опита на София при изграждане на метрото

Омбудсманът Мая Манолова: Ще наблюдавам с повишено внимание сделката за ЧЕЗ

Пенев внесе молба за касиране на изборите за президент на БФС

Пътят Асеновград–Пловдив става магистрален през лятото

Холандия призна Арменския геноцид и разсърди Турция

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в събота, 24 февруари 2018

БАН ще отговори официално на критиките към доклада за „Белене”

Тръмп призна: Плешив съм, крия се с прическата

Губернаторът на щата Флорида иска въоръжен полицай във всяко общинско училище

Кашата с касата се забърка здраво До понеделник смятат дълговете към чужди фондове, данните на шефа на НЗОК не били верни

Контрабандна валута за над 70 000 лева задържаха митническите служители на МП Малко Търново

Снимка: Архив

Контрабандна валута с левова равностойност 71 887 лeва иззеха митническите служители на Митнически пункт Малко Търново. Недекларираната валута е открита у двама български граждани, които са пътували с лек автомобил марка „БМВ” от Турция за България.

На митнически пункт Малко Търново шофьорът и пътуващите в автомобила двама пътници са заявили, че не внасят стоки или валута, подлежащи на деклариране. При последвалата митническа проверка и личен преглед на шофьора, български гражданин, митническите служители откриват в джобовете на якето и в портфейла му, недекларирани 24 800 турски лири, 13 250 евро и 650 щатски долара с обща левова равностойност 40 610 лева.

Още 20 700 недекларирани турски лири, 10 000 щатски долара и 800 евро, с обща левова равностойност 31 277 лева, са открити в ръчната чанта и в портфейла на единия от пътниците в автомобила-също български гражданин. Иззети са общо недекларирани 45 500 турски лири, 14 050 евро и 10 650 щатски долара в различни купюри с обща левова равностойност 71 887 лв. Срещу двамата нарушители са съставени актове по Валутния закон и Закона за митниците. Иззетата недекларирана валута подлежи на отнемане в полза на държавата.

Относно контрола на пари в брой, които се внасят и изнасят от Общността, Митница Бургас напомня на всички пътуващи през външните ни граници с Европейския съюз, че съгласно разпоредбите на Валутния закон и действащия Регламент (ЕО) 1889/2005 на Европейския парламент и на Съвета от 26 октомври 2005 година, всяко физическо лице, което влиза или напуска територията на ЕС и пренася парични средства в размер на 10 000 евро или повече, следва задължително да декларира тази сума пред митническите власти.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.