Контрабандни дрехи и парфюми задържаха на "Дунав мост 1"

Близо 2000 различни по вид текстилни изделия и над 100 парфюма, носещи логото на известни търговски марки, задържаха инспектори от Митница Русе при проверка на украински микробус, съобщиха от Агенция "Митници".

На 27.10.2017г. сутринта микробусът с украински регистрационен номер, пътуващ от Турция за Украйна, се явил на трасе изход на ГКПП-Дунав мост 1.

1509442988По метода „анализ на риска" превозното средство и багажът на пътниците са селектирани за щателна митническа проверка. В хода на проверката в товарния отсек под третия ред седалки и в естествени кухини на тавана на микробуса са намерени текстилни изделия и парфюми.

Сред извадените от укритията текстилни изделия са стотици дънкови панталони от марките Zeo Basic, Ricoss и Red Man. Освен това контрабандните пакети съдържат дамски поли, рокли и пуловери.

Намерените парфюми носят лого на марките „Therre D'Hermes" , „Dolce & Gabbana" , „Gucci", „Chanel №5", „Giorgiio Armani" и др. Открити са и фактури, че стоката е закупена от Турция и внесена контрабандно на територията на страната. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Митница Русе. Двамата шофьори са задържани с прокурорска мярка за 72 часа. Работата по случая продължава.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България