Контрабандни златни бижута за над 100 000 лв. откриха митнически служители на Капитан Андреево

златни бижута

Нов опит за контрабанда на златни накити предотвратиха митническите служители на МП Капитан Андреево. Ценностите са открити при проверка на товарен автомобил с турска регистрация, влизащ в страната от Турция, съобщавата от Агенция "Митници".

Шофьорът представил редовни документи за превозваната стока, но камионът е селектиран за щателна митническа проверка. При проверката се установява, че в пътнически сак, скрит във второто легло в шофьорската кабина, са укрити осем картонени пакета,  пълни с изделия от жълт метал. От пакетите са извадени 111 златни гривни, 66 пръстена и още толкова медальони, както и 9 колиета, 5 синджира и два биберона със златен обков с общо тегло 1.707 кг. Извършената експертиза е установила, че накитите са от 14 каратово злато и са на стойност 102 425 лева.

Откритите бижута, шофьорът и камионът са задържани. По случая е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор от митница Бургас под надзора на Окръжна прокуратура Хасково.

Коментари

Задължително поле