Контрабандни медикаменти за полова мощ и цигари задържаха на „Капитан Андреево“

7200 контрабандни таблетки за полова мощ и 250 кутии цигари без акцизен бандерол задържаха митнически и гранични служители на ГКПП Капитан Андреево, съобщиха от Агенция „Митници“.

На 20.01.2018 г. на входящо трасе на МП Капитан Андреево пристига товарен автомобил с турска регистрация, пътуващ от Турция за Западна Европа.

1516956860Пред митническите служители, шофьорът на камиона представя редовни документи за превозваната стока - плодове и зеленчуци. Декларирал още, че пренася и 22 кутии без акцизен бандерол, които са задържани с разписка за поставяне под митнически режим.

Товарният автомобил е селектиран за щателна митническа проверка. При проверката, във фабрични кухини в шофьорската кабина, са открити 1200 блистера по 6 таблетки „Sildenafil Vegal- Extra Cobra", генерически еквивалент по съдържание и действие на известната Виагра. В хода на проверката са открити 250 кутии цигари без акцизен бандерол, укрити в дюшека на леглото в шофьорската кабина.

На шофьора, 45-годишен турски гражданин, е съставен акт за нарушение на Закона за митниците. Сумата от 9000 евро е задържана за обезпечение на евентуални вземания по съставения акт. По случая ще бъде образувано административнонаказателно производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България