Конференцията с Кьовеши бе провокация на Лозан Панов (ОБЗОР)

Ясен Тодоров, член на Висшия съдебен съвет.

Конференцията с участието на румънския прокурор Лаура Кьовеши беше провокация от страна на Лозан Панов. Това заяви днес членът на Висшия съдебен съвет (ВСС) Ясен Тодоров.

“Срещата в четвъртък в Съдебната палата беше организирана в ден и час, за които се знаеше, че има заседание на ВСС – поясни Тодоров пред “Труд”. – Председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов не дойде на това заседание, на което изслушвахме 7 съдебни служители, уволнени от самия него, които са със семейства и с кредити, а остават на улицата. Вместо това Лозан Панов държа реч, която завърши чисто политически – с упрек към президента Радев, че не присъства. Думите му са “зад гърба си нямам Клаус Йоханис (б.р. – президента на Румъния)”, тоест зад него не стои държавния глава и той, видите ли, е един самотен борец срещу корупцията в България”, каза още членът на ВСС.

Тодоров е убеден, че Лозан Панов е използвал конференцията предизборно в полза на онези политически сили, които агитират за румънския модел. “В сряда г-жа Кьовеши имаше среща с президента Радев, а в петък – с главния прокурор Сотир Цацаров и с ръководителите на специализираната и градската прокуратура и дирекция “Антикорупция”, без да стават никакви циркове. По повод на Панов и онези, които препоръчват румънския модел, мога само да кажа, че когато у нас някой олигарх, политик или министър бъде обвинен, той по една седмица не излиза от телевизионните студиа. Значи все пак има демокрация. Нека бъдем малко повече патриоти и да се радваме на собствените си достижения, а не да величаем спорни достижения на други държави”, добави Тодоров.

 

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (4)

  1. „този“ НЕ знам как изглежда,но казаното от него е истина.А „онзи“ дето сами си го избраха,добре ги изигра и „този“ вместо да дава интервюта да спретне проверка на „онзи“ и кумци и кумици.

  2. Niama nishto provokativno. Avtorut ne e napravil nito edno dokazatelstvo na tezata si, koiato trugva ot greshna predpostavka, a imenno, che ima provokaztia. Materialut e ‘obnoven’, za da izleze otnovo bez komentariite. Dori tozi hod pokazva lipsata na pravota na avtora.

    Izviniete za latinitza, molia.

Отговорете