Възрастен мъж изпадна в мозъчна смърт и стана донор на черен дроб

Трудната бременност на Джесика Симпсън

Поощряват младите хора да стават родители по-рано

ЕС прие извънредни мерки при Брекзит без споразумение

Насрочват до месец делото за убийството на Виктория Маринова

Съдят интернационално трио наркоградинари

Асен Гагаузов, БСП-Сливен: Обвързваме евентуалното спечелване на евроизборите с предсрочни избори за НС

Дневници на първите законотворци показват във Велико Търново навръх 22 март С богата програма Читалище „Надежда – 1869“ чества своята 150-годишнина

Строят хеликоптерна площадка край Симитли по трасето на АМ „Струма“ Подписани са договорите за надзор при изграждането на тунел Железница

Цветанов за новата си имотна сделка: Доплатих 100 хил. лв. за 39 кв. м повече в същия район

39 хиляди семейства, чиито деца не ходят на училище, са санкционирани

Медиците от Спешна помощ в Русе оттеглят заявленията си за напускане

Христина Шопова: Фестивалът “Blagoevgrad Blues&Jazz”е уникален, съчетава блус и джаз

Ефективна присъда получи сливенец за катастрофа със загинал и двама ранени

БСП праща в Конституционния съд промените в Закона за защита на личните данни

Конференция по социоанализа откриват в аудитория „Проф. Тодор Ив. Живков“ на ПУ

Конференция, посветена на социоанализата, ще се проведе тази събота и неделя в 17-а аудитория „Проф. Тодор Ив. Живков“ на ПУ „Паисий Хилендарски“. Научният форум е посветен на 25-годишния юбилей от основаването на Института по критически и социални изследвания (ИКСИ) и 5 години от откриването на бакалавърска програма „Социология и науки за човека“ във Философско-историческия факултет на Пловдивския университет.

Темата на форума е „Праксеологическият обрат: от етнометодология към социоанализа“. Чрез нея ще се продължи замисъла на миналогидишната научна конференция на тема „Социоаналитичният обрат: Бурдийо и след него“, посветена на 20 години от откриване на специалност „Социология“ в ПУ „Паисий Хилендарски“, 25 години от основаване на Институт за критически социални изследвания и 85 години от рождението на Пиер Бурдийо.

„Иска ни се да възобновим провокативния критически диалог, започнат тогава. Затова отново сме избрали да се съсредоточим върху една гранична проблематика, която съвсем доскоро оставаше в сянка“, твърдят организаторите. Според тях специфично за Пловдивската социоанализа е това, че тя засяга съвременната ситуация, сблъскваща ни с натрапващи се феномени, афективни форми, преминаващи през всички срезове на социалното – от непоносимостта към малцинствата и бежанците, през лицемерието в политическите скандали или свадите в семействата, раздирани от социални неравенства, до начините, по които диктатът на новите технологии и социални мрежи, но и глобалната несигурност преопределят базовите модуси на всекидневното.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.