Швейцарският курорт Цермат е блокиран заради повишена лавинна опасност

Повече момчета според поверието в „Дева Мария“

Броят на жертвите на пожара в Прага нарасна на 4

Учени създадоха карта на движението на мисълта в мозъка

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 22 януари 2018

Най-интересните изложби по света тази пролет

Похитител платил такси с пръстени на жертвата си Отвлечената ядосала бандита, че не му дава пари на заем

Министър Красимир Каракачанов за инцидента със самолета “Спартан”: Вторият пилот се е обучавал за първи

Публикация на турски език в профила на Радев (обзор) Има препратка към сайт за бързи кредити в южната ни съседка

Караянчева поздравява всички шефове на европейски комисии Форумът ще се излъчва на живо в интернет

ГЕРБ уличиха в лъжа БСП преди вота (обзор) Митниците и ДАНС спрели теч за милиарди още през 2016-та

НСО и хакерите

САЩ призоваха Турция да прояви въздържаност в Сирия

Сняг, студ и лед – опасно време в 19 области

Бяла мида и рапан спасяват риболовния сезон Слаб улов тормози хората по Черноморието

Конфискуван джип се изпари от склад на Горско стопанство

Снимка: Архив

Конфискуван джип изчезна от склад на Регионалната дирекция по горите в Благоевград и собственика осъди държавното предприятието да му го плати. До куриозната ситуация се стигнало, след като горските конфискували джипът на 1 април 2015 година, тъй като водачът  превозвал незаконно добита дървесина. Горските инспектори засекли 0.30 кубически метра немаркирани букови дърва за огрев, натоварени в автомобила.

За престъплението е съставен акт, а по-късно е издадено и Наказателно постановление от директора на РДГ – Иван Гергов. Наложена е глоба от 100 лева, като е издадена заповед за конфискуване на незаконно добитата дървесина и колата, с която е извършено нарушението.

По-късно обаче наказателното постановление било обжалвано и то било отменено от съдът. Водачът тръгнал да си търси джипа, но се оказало,че в склада возилото го няма.

РДГ  обявили джипът за издирване, а стопанинът  завел дело. По време на процеса се изяснило, че складът не се е охранявал и често се крадяло всичко което се намирало там.

Разпитан е Йордан С. – отговорник на склада на горското. По думите му площадката е обособена за приемане на конфискувани материали. Не е имало охрана, когато изчезнал джипът. Признал, че преди това имало и други кражби – на акумулатори, за което е сигнализирал ръководството. Там живеели няколко роми, които фиктивно извършвали охрана на склада, но не са назначени като пазачи и никой не може да им търси отговорност. Според съда РДГ не е положила достатъчно грижа за повереното й чуждо имущество, поради което трябва да понесе своята отговорност.

Районните магистрати осъдиха Регионалната дирекция по горите в Благоевград да заплати на Георги А. сумата от 18 063 лева, представляващи левовата равностойност на товарния автомобил. Държавното ведомство ще плати и 1373 лева за съдебните разноски. Решението подлежи на обжалване.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.