Конфискуват имущество за над половин млн. лв. от семейство, получавало парични преводи от чужбина

Съпругата е осъдена за недеклариране и неплащане на данъци

Имущество за над половин млн. лв. ще бъде отнето от семейството на жена от Разградско, недекларирала парични преводи от чужбина и съответно не платила данъци за тях.

Това стана ясно, след като Върховният касационен съд не е допуснал обжалване и е постановил конфискацията по иск на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ).

Семейството на Невин Бозаджиева от разградското село Ясеновец ще се раздели с имоти, средства по банкови сметки и приходи от продажби на собственост в общ размер на 535 624 лв., припомнят от Комисията.

До конфискуването се стигна, след като жената получи присъда за укрити над 53 000 лв. данъци. Тя взимала и неправомерно детски надбавки в размер на 2 300 лв., тъй като декларирала, че няма доходи. В същото време се оказало, че през периода 2007 – 2013 г. на нейно име са постъпили преводи от различни държави, които били на стойност 320 000 лв.

Сумите са по т.нар. схема в Разградско „алоджийски пари”, познати още като заработки на виртуални булки, които се свързват с мъже в сайтове и обещават любов или се жалват от тежък живот. Обикновено чужденците пращат пари, за да помагат на жените. Някои обещават да пристанат на мъжете, които превеждат пари за пътувания, които не се случват. Рядко подмамените мъже тръгват да търсят виртуалните си любови и да се жалват от тях, но и такива случи е имало през годините, припомнят от полицията.

Коментари

Задължително поле