Много слънце и жега днес

Обявяват кандидатите за стратегически инвеститор на АЕЦ „Белене”

Туитър и Фейсбук са били използвани от Китай срещу демонстрантите в Хонконг

САЩ съжаляват за освобождението на иранския петролен танкер в Гибралтар

На 20 август 2019 да почерпят

Сътресения в „Марибор“ преди „Лудогорец“

Ново огнище на африканска чума в Русенско

Край на свободното движение към Великобритания от 1 ноември При Брекзит без сделка гражданите на ЕС няма да имат право на престой и работа

Намериха още човешки останки край Негован

Макрон призова Путин да зачита демокрацията

Няма замърсяване на въздуха от пожара край Ботевград Към момента пламъците са овладяни, съобщиха огнеборците

Цялата територия на област Перник е обявена за санитарна зона заради чумата

Световен отровител 19 със серен двуокис е България (обзор) 350 000 тона от отровния газ изхвърлила страната ни в атмосферата през 2018 г.

Горски пожар наложи евакуация на най-малко 9000 души на Канарските острови

„Патриотичен фронт” възкръсва за местните избори Уточняват населените места

Концерт на българи в Майорка събра пари за дете от Антоново

Áúëãàðè îò ðàçëè÷íè êðàèùà íà Åâðîïà ñå ñúáèðàò ïðåäè Êîëåäà â Ïàëìà äå Ìàéîðêà çà îáù ïðàçíè÷åí êîíöåðò, êîéòî èìà è áëàãîòâîðèòåëíà öåë.

Българи, живеещи Палма де Майорка, събраха 970 евро за подкрепа лечението на четвъртокласничка с рядко генетично заболяване от търговищкия град Антоново. Сумата била набрана от дарения по време на коледния концерт, в който участвали български състави от Лондон, Брюксел и различи градове в Испания. Само в Палма де Майорка имало четири такива български групи, които били обединени в асоциация.Това разказа Нели Николова от фолклорната група „Пламъче” от Антоново, която се завърна с колегите си тези дни от острова.

„Изключително съм впечатлена от задружността на българите зад граница. Имаме голяма общност в Майорка, която поддържа традициите ни и не прекъсва връзките с България. Преди Коледа там се събират наши състави от различни краища на Европа, които правят свой празник на българската музика и танци. Мотото е „Заедно можем всичко”. Набират и сума от входа за концерта, която дават за благотворителност. Тази година домакините от Палма бяха определили да е за дете от Антоново, а всички други подкрепили предложението”, благодарна е Нели.

Информацията, че има такава нужда стигнала до сънародниците ни зад граница чрез познати. Майката на момиченцето пък била в групата „Пламъче”, но до последно не знаела за инициативата. С парите вече е купен специален инхалатор и скъпи антибиотици за детето. В семейството само таткото работел и подсигуряването на лечението било трудно, допълни Нели.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.