Концерт, ревю, изложба и интернационална трапеза за Българското председателство в Куртово Конаре

От 2 до 80 години бе възрастта на участниците в програмата, организирана от Народно читалище „Любен Каравелов – 1897” в пловдивското село Куртово Конаре по повод предстоящото Българско председателство на Съвета на Европейския съюз.

„Веселихме се заедно и ще запазим хубав спомен от това събитие”, споделиха след творческата вечер организаторите. Вечерта бе част от съпътстващата програма по проект на Областна администрация „Българското председателство на Съвета на ЕС в Европейската година на културното наследство 2018 към предстоящото домакинство на Пловдив за европейска столица на културата – 2019 г.“ и премина по строг сценарий. Показани бяха най-новите пана на школа „Духовно огледало” с преподавател Маргарита Момчилова, наградени бяха участниците в конкурса за фотография на тема „Това е България!” – Росица Петрова при възрастните и Мария Вакарелска при децата. Имаше и страхотна демонстрационна трапеза – смесица от българска, италианска, гръцка и английска кухня, както и изложба на сувенири от страни от ЕС. Вечерта бе изпъстрена и с красивите носии на участниците, който участваха и в специално ревю. В песните и танците пък се включиха и млади, и стари, които пяха и танцуваха под звуците на тъпан, гайда, акордеон и гъдулка.

В програмата участваха малчуганите от Детска фолклорна група ”Куртовче”, Женският народен хор, танцьорките от „Куртовка”, малката Габриела от музикалната паралелка на училище”Любен Каравелов” – Пловдив, гости от Кричим и много страхотни музиканти.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България