Ракети са изстреляни от Газа към Израел

Тереза Мей: Британският парламент ще обсъди в сряда официално отлагане на датата на Брекзита

Чужденци похарчиха 1 млрд. лв. за хотели

Хванаха крадци на метални тръби, докато пренасят плячката

Пожарникари извадиха несретница, паднала в Луда Камчия 62-годишната жена пренощувала в коритото преди някой да чуе виковете й и да извика помощ

Българските зеленчуци изчезват Намаляват както площите, така и количествата зарзават всяка година

Росен Желясков: Разочароващо е решението на Европейския парламент в сряда да се гласува пакетът „Мобилност“

Как може да се прекрати отпуска по майчинство

МВнР на Русия: Решението на САЩ да признае суверенитета на Израел над Голанските възвишения не променя позицията на Москва, че това е територия на Сирия

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 26 март 2019

Увеличава се интересът към тристайните жилища Делът на новото строителство нарасна до 30-35%

Пакетът „Мобилност“ влиза в дневния ред на Европейския парламент

Австралиец спря Григор в Маями

US президентът даде Голан на Израел Израелските ВВС бомбардираха цели в Ивицата Газа

Израел започна да нанася удари в Ивицата Газа в отговор на ракетния обстрел

Концерт „Свобода в класиката“ на „Genesis Orchestra“ в зала „Колодрума“ в Пловдив

Многофункционалната зала „Колодрума“ в Пловдив ще бъде на 26 март арената на културния проект „Свобода в класиката“, който ще представят „Genesis Orchestra“ с артистичен директор и главен диригент Йордан Камджалов и хоровият формат на „Музикалната лаборатория за човека“ с диригент Мая Василева.
Културната столица на България ще бъде завладяна от мистерията на „Реквием“-а на Волфганг Амадеус Моцарт. Гениален, претворяван векове наред и все още неразбран. Именно с него започва проектът „Свобода в класиката“ – музикалният ренесанс на алхимика диригент Камджалов и пловдивската маестра Мая Василева. Техният проект „Свобода в класиката“ разбива клишета и излиза извън границите на утвърдените правила. Класиката не е елитарна музика, тя може да бъде достъпна за всеки човек. От любителите на класическата музика до младите хора, до чужденците, които вървят по улиците ни с любопитни погледи, до възрастните хора, копнеещи за един по-вълнуващ ден.
За първи път у нас класически концерт си поставя амбициозната цел да напусне традиционната „обител“ – оперите, театрите, камерните зали и да влезе на едно място, твърде необичайно за такъв тип събитие – спортна зала. „Колодрума“ в Пловдив ще бъде озвучен от гениалната музика на Моцарт и това може да шокира, да изненадва, но и да буди любопитство и да привлича. Изкуството не губи формата си, силата си, внушението си, когато е извадено от обичайната среда. Напротив, тогава то звучи още по-истинско, твърдят авторите на проекта „Свобода в класиката“. Дори на самите афиши е написано, че това е „музикална лектория, неконцерт“.
Не концерт, а въвеждане в творческата лаборатория на гения Волфганг Амадеус Моцарт, чийто „Requiem“ ще звучи по съвсем нов и нечуван досега начин. (Не)концертът ще бъде излъчван с метода „livestream“ и така ще напусне територията на „Колодрума“ и ще обиколи света. Към 2500 души, които ще имат шанса срещу 30 лв. да усетят на живо магията на „Requiem“, ще се присъединят хиляди от различни точки на планетата. Кодът за „livestream“-а на събитието ще бъде предоставен безвъзмездно на заведения за хора в неравностойно положение – домове за възрастни хора и деца без родителски грижи, психиатрични клиники и др.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.