Концерт стопира телефонните измами в Шуменско

От месец и половина телефонни измамници не са успяли да ужилят нито един човек. Телефонни атаки на домашни телефони е имало, но в ОДМВР-Шумен няма нито едно оплакване от жертва. Това оповести директорът ст.комисар Ялчън Расим във вторник по време на отчета на дирекцията за първите шест месеца на годината.

Както "Труд" писа, на 13 юни по инициатива на дирекцията и с подкрепата на частна фирма в Шумен се състоя мащабен концерт с разяснителна кампания срещу телефонните измами. 2500 души присъстваха в "Арена Шумен" и най-вероятно тази инициатива е изиграла възпитателен ефект.

През целия отчетен период има спад на измамите - регистрирани са 21, спрямо 45 за първото полугодие на м.г. Телефонните измами са 7, като 4 от тях са били под предлог за оказване съдействие на полицейски служители, една е за рефинансиране на кредит и две за изгодна доставка на пелети.

Общо 964 престъпни деяния са станали в Шуменско през първото полугодие, разкрити са 441 /45,75%/. Като цяло се наблюдава спад на престъпленията против собствеността - кражби, грабежи и измами. Те са 347, а за първото полугодие на 2018 г. са били 438.

Има ръст обаче на пътните произшествия - 374 катастрофи са станали в региона. Тежките инциденти са 65. Загинали са 9 души, ранени са 72-ма.

Коментари

Задължително поле