Концесионери лъжат с чадърите на плажа

Стопаните на плажа “Атлиман” очевидно не са оставили половината от ивицата за свободно плажуване, показва справка онлайн.

Заради шмекерии туристите няма да се върнат по морето

В Китен стопаните не са оставили свободна зона

В Черноморец изнудват да плащаш шезлонги и шалтета към сянката на първа линия

Лъжи на дребно, за да се приберат повече пари от туристите, са на път да изгонят и последните ентусиасти, които почиват на родното море. За това аларимираха ужилени почиващи и представители на бизнеса.

Стопаните на плаж в Черноморец например изнудват гостите, които искат да събират тена на първа линия до морето. Те освен чадър, задължително да платят и два шезлонга и шалтета към тях. Това обясниха пред “Труд”, почиващи в родното курортно градче.

Това обаче е нарушение, тъй като плажовете са държавна собственост, а стопаните могат да предлагат услуга, но не и да задължават да се ползва всичко, което оферират, категорични са експерти. Това е все едно да влезете в ресторант и да ви задължат да поръчате всичко от менюто, коментираха туристи. Тази търговска практика е на ръба на закона и проверка с тайни клиенти веднага би показала опитите на стопаните на плажа да изстискат до последно и без друго намалелите почиващи по родното Черноморие.

Трябва да се сложи край на подобни шмекерии, които са на път да изгонят и последните туристи от курортите ни, обясниха от бизнеса. Концесионери провалят сезона на хотелиери, които са инвестирали десетки милиона, за да предложат добър продукт, оплакаха се от бранша.

На принципа “ден година храни” са и други плажове по морето, чиито концесионери също продават сянката в комплект с поне един шезлонг.

В Китен пък са “открили” друга врътка, с която да дерат почиващите. От камерите на сайта free-webcambg.com ясно се вижда, че стопаните на “Атлиман” не са изпълнили задължението да оставят минимум 50 на сто от плажната ивица свободна от чадъри и шезлонги, за да могат там да почиват туристи със собствени принадлежности. Така ако сте избрали този плаж очевидно трябва да платите шезлонг и чадър, защото друга опция просто няма.

Коментари

Задължително поле