Кон ритна две деца, едното - с опасност за живота

Снимка: Архив

Две деца от новозагорското с.Ценино са били приети в областната болница в Сливен с контузни рани по главите. Момчетата - на 13 и 17 години - са били наритани от кон - научи "Труд". Информацията бе потвърдена от лечебното заведение.

Инцидентът станал около 17 ч. на 2 май. Вуйчото на момчетата, мъж на 42 години, се прибрал в селото с нова каруца и кон, които купил от Нова Загора. Спрял каруцата пред местната кръчма и влязъл вътре, за да се черпи. През това време племенниците му подкарали талигата. Удряли силно животното, за да бяга по-бързо.Конят започнал да буйства. Със задните си копита ударил и двете деца. На място бил извикан екип на спешния център в Нова Загора. Докато пренасяли по-малкото момче, то буйствало в резултат на нараняването си. Избухнал скандал.

Бащата се нахвърлил върху медиците и се опитал да ги удари, защото не били усмирявали детето му. От Нова Загора и двамата пострадали са били транспортирани в областната болница. 13-годишното момче е било прието в неврохирургията с опасност за живота от тежката черепно-мозъчна травма. Благодарение на лекарите-специалисти в Сливен, както и на бързата реакция на спешния екип от Нова Загора, момчето било спасено. То е оставено на лечение в здравното заведение. По-големият му брат е бил изписан ден след инцидента, тъй като нараняванията му били по-леки и не се налагало да бъде хоспитализиран.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България