На 31 март 2020 да почерпят

Рибите да обърнат внимание на близките си, а Овните да избягват пътувания – Дневният хороскоп на Алена

Лекарствата срещу COVID-19 (ИНФОГРАФИКА)

Със секс да избием глобата за разходка! Сайтът Pornhub обяви официално, че плаща по $3500 за аматьорско видео

Разширяват Монако за повече луксозни домове

Правителството прие измененията в държавния бюджет за 2020 г. Предвижда се изтегляне на до 10 млрд. лв. държавен дълг

Продажбите на жилища в Сингапур се увеличават

Две жени са пострадали при катастрофа в Благоевград

Третият тест за коронавирус на Ангела Меркел също е отрицателен

Колумбийски бунтовници слагат оръжието

Отсрочват заемите на няколко стъпки Започват с 2-3 месеца, а при необходимост ще има удължаване за мораториума

Меган и Хари приключиха със задълженията си към кралското семейство

Компаниите не променят плановете си

КПП-та и пеши патрули в Бургаското гето

Военен кораб с 1000 болнични легла пристигна в Ню Йорк, за да помага в борбата с коронавируса

Копие на чудотворната икона Богородица Всецарица пристигна в София

Икона от Света гора, смятана за чудотворна, пристигна в София. Тя е точно копие на иконата на Богородица Всецарица. През следващите дни ще бъде изложена в храма „Рождество Христово“, съобщи Нова ТВ.

Молитвеното бдение до иконата се очаква да продължи до 2 през нощта. Десетки миряни дойдоха още в късния следобед, за да посрещнат чудотворната икона. Вярва се, че тя оказва благотворна сила върху тежките заболявания – затова и често свещеници в християнския свят носят нейните копия в болничните отделения – при пациентите, които не могат да станат от леглата си.

Малко преди залез слънце миряните се стекоха в двора на храма в очакване на една от най-големите светогорски светини. Иконата е уголемено копие на оригинала, който се пази в Атонския манастир. Богородица е изобразена в алена одежда и седнала на царски трон. От лявата ѝ страна е Младенеца, а зад гърба ѝ стоят архангелите Михаил и Гавриил.

Вярва се, че Всецарица има силата да изцерява от най-страшните и нелечими болести, познати на човечеството. Такива бяха и молитвите, отправени към нея днес. А когато болният не може да стигне до иконата,бтя отива при него. В последния ден от престоя си Всецарица ще бъде занесена и в столичната онкология.

„Посланието – да престанем да враждуваме по между си, за да не враждува и Бог с нас. 07:58 Живеем в момента във времето на великия пост – време, което църквата ни е отделила за покаяние”, коментира архимандрит Никанор. Според поверията иконата помага и на пристрастените към алхолол, наркотици и хазарт да се избавят от пороците си. Но само ако вярата им е жива.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.