Кораб с контрабандни цигари заловен в Бургас (СНИМКИ)

111 312 кутии папироси били укрити в майсторски направени чекмеджета в борови дъски

Контейнер с 111 312 кутии цигари, марка MZ са били открити натоварени на кораб пристигнал в бургаското пристанище. Те са били скрити с специални тайници, майсторски изработени на шлифовани дъски от бор.

В дъските са били издълбани кухини, а отгоре поставени капаци като по цялата дължина на гредите е имало по 48 кутии във всяка. Стойността на контрабандните папироси е 834 840 лв. Това съобщиха на извънреден брифинг в Бургаската прокуратура на който присъстваха Окръжният прокурор Георги Чинев, зам.-шефът на Агенция Митници Юлиян Мирков и Началникът на митническото разузнаване у нас Георги Георгиев. По случая се води досъдебно производство. Наказанието, предвидено в Закона е от 3 до 10 години затвор и до 100 000 лева глоба.

"Това е тежко умишлено престъпление", каза окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев.

Корабът е пристигнал на 1-ви август, плаващ под Иберийски флаг и идващ от Русия. Един от контейнерите е бил със шлифованите дъски от бор, а получател е българско търговско дружество, чието име не бе съобщено.

На 7-ми август товарът е преминал през рентгенов контрол, обясни Юлиян Мирков. Тогава митничарите забелязали различна плътност на палетите.

Подготовката за тази контрабанда е била изключително добра, действало се е с голямо "майсторство" при изработването на тайниците, които са като чекмеджета, а вътре са били укрити цигарите с белоруски бандерол.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България