Kосмическият кораб Dragon достави коледни подаръци и пивоварна на МКС

Ресторантите в Саудитска Арабия вече с общи входове за мъже и жени

Нено Димов: Париж e по-замърсен от София, но това не ни успокоява

Костов пак игра за „Левски“ след четири месеца

Тръмп: Северна Корея може да загуби всичко заради враждебността към САЩ

АБВ пише на „Булгартрансгаз” за „Турски поток” Питат за конкретен пусков срок

Опозицията в Беларус на протест срещу задълбочаващата се интеграцията с Русия

Ски зона Банско пусна писти заради студентите

„Икар от Кочериново” грабна наградата за дебют

Съдят старец за убийство с бастун след запой

ВАР все по-близо до Първа лига

Продават резиденция за рекордните 6,5 млн. евро Пура бар и библиотека привличат купувачите

Защитата на ЦСКА №1 в елита

Джонсън призна грях – карал колело на тротоара Ново проучване отново дава мнозинство за торите

Шефът на БНБ: Икономическият растеж в България е един от най-високите в ЕС

Корейският посланик и ректорът на ВТУ обсъждаха сътрудничество

Н. Пр. Шин Бунам, извънреден и пълномощен посланик на Република Корея, посети Великотърновския университет „Св.Св.Кирил и Методий“ и се срещна с ректора проф. д-р Христо Бонджолов, ректорското ръководство, както и с преподаватели и студенти от Филологическия факултет.

Дипломатът бе придружен от делегация, в която участваха представители на авторитетни университети в Република Корея, корейски бизнесмени и дипломати от корейското посолство. Ректорът приветства гостите и ги запозна с историята, развитието и успехите на Великотърновския университет. Традициите, постиженията и изграденият през годините авторитет на Великотърновския университет впечатлиха Н. Пр. Шин Бунам, извънреден и пълномощен посланик на Република Корея в България, който посещава за първи път Университета.

На работната среща бяха обсъдени съвместното сътрудничество, изучаването на корейски език във Великотърновския университет, възможности за сключване на нови договори на Великотърновския университет с корейски университети, засилването на двустранното сътрудничество както в академичната, така и в регионалната и бизнес сфери, бъдещи съвместни инициативи и начини за повишаване възможностите за ефективен научен и културен обмен в бъдеще. Основният фокус на срещата беше насочен към насърчаване на директните контакти между българските и корейските научни и делови среди, обменяйки добри научни, образователни и бизнес практики за устойчиво развитие. Н. Пр. ШИН Бунам и проф. д-р Хр. Бонджолов изразиха увереността си, че тяхната среща ще бъде нов стимул за популяризирането на корейски език и култура във Великотърновска област и за развитието на взаимноизгодни и продуктивни двустранни отношения във всички сфери на обществения живот.

Обучението по корейски език във Великотърновския университет започва през 2012-2013 г. с факултативна форма на обучение – 12 курсисти са издържали успешно изпита по корейски език и са получили сертификати. Следващата година се открива бакалавърска програма с изучаване на корейски език като втори чужд в рамките на специалност „Приложна лингвистика”. В момента в първи курс „Приложна лингвистика с английски език и втори чужд корейски език с информационни технологии “ се обучават трима души, а в „Приложна лингвистика с два чужди езика“– шест души. В четвърти курс „Приложна лингвистика с втори чужд корейски език“ студентите са седем. През 2012 година е сключен договор за двустранно сътрудничество между Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“ и Университета Мокуон в Деджон, Република Корея, който предвижда обмен на студенти и преподаватели, участие в международни прояви и съвместни проекти.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.