Корейски доброволци напират за снимки със Стефка

Снимка КОСТАДИН АНДОНОВ

Появата на Стефка Костадинова в Олимпийското село предизвика огромен фурор не само сред нашата делегация, но и сред доброволците, обслужващи българските спортисти. Корейците не можеха да повярват, че пред тях стои световната рекордьорка в скока на височина. Малко, след като отмина шокът, азиатците окупираха легендарната лекоатлетка за снимки, автографи и непринудени разговори.

Костадинова поздрави и всеки един от нашите спортисти. „Искам да ви дам цялата си сила, която имам – каза председателят на БОК. - Вие преминахте тежки квалификации и в Пьонгчанг можете само да спечелите. Стартът е равен за всички, ще ви подкрепяме всячески! На откриването бяхте най-красивите. Всички ме поздравяваха в официалната ложа за начина, по който изглеждаше нашата делегация и пожелаваха успех на България.“

В Олимпийското село тя бе придружавана от Спас Русев, председател на Надзорния съвет на най-големия телеком у нас „Виваком“, който е партньор на БОК и вече трета година подпомага българските олимпийци. На срещата присъства и генсекът Белчо Горанов.

Коментари

Задължително поле