Корейски фирми искат да изграждат РДФ-инсталации в България

Снимки: Цветан Томчев

Борисов разчитал на подкрепа от южнокорейското правителство за завод за батерии

Корейски фирми искат да изграждат РДФ-инсталации в България. Това съобщи премиерът Ли Нак-йон след среща с българския министър-председател Бойко Борисов. Той обясни, че проектите за производство на слънчева енергия на корейските компании в България дали основания за подписване на меморандум в областта на енергетиката, който се отнася най-вече за обновяема енергия.

Обсъдено бе и сътрудничеството в областта на високите технологии, в отбраната и отбранителната промишленост. Договорихме се да засилим сътрудничеството в областта на туризма, културата и образованието”, подчерта Ли Нак-йон Премиерът Борисов обяви, че разчита на подкрепа от правителството в Република Корея за реализирането на проект за производство на батерии за електромобили в България. Има възможност да се открие и директна самолетна линия между Сеул и София.

„Над 31 фирми в България произвеждат части за "Хюндай", посочи Бойко Борисов. Той благодари за поздравленията от южнокорейския премиер Ли Нак-йон за назначаването на Кристалина Георгиева за управляващ директор на Международния валутен фонд.

Според И Нак-йон в България може да се произвеждат батерии, както и части за електрически автомобили. Подписаният днес меморандум в областта на енергетиката ще допринесе за по-добро сътрудничество в сферата на възобновяемата енергия. Обсъдено е сътрудничеството в високотехнологичните области. Ще се засили сътрудничеството в туризма, културата и образованието, добави Ли Нак-йон.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Инвестиции