Четири уволнения заради чумата разпореди Борисов (обзор) Браншът и правителството се споразумяха, карантината ще продължи шест месеца

Животновъди даряват кози от стадата си на засегнатите от чумата

20% по-малко безработни жени 14,4% разлика в заплатите на двата пола

Баварски патрули на границата с Австрия

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 18 юли 2018

„Боинг“ получи поръчка за два нови „Еър Форс 1“ Сделката е на стойност 3,9 млрд. долара

Плащаме в брой до 5000 лева

Криминално проявен мъж буйствал в автобус на градския транспорт и отправил заплахи към водача

12 000 деца са отпаднали от клас 2000 върнати, но отново напуснали

САЩ добиха 11 милиона барела суров петрол за един ден за първи път в историята

Унгария се изтегля от миграционен пакт на ООН Споразумението ще бъде окончателно прието през декември

Въвеждаме еврото от лятото на 2022 г. Трябва да престоим в ERM II поне 3 години, каза Валдис Домбровскис

БЕХ трябва да се разбере с ЕК за пазара на газ

Близо 21 хил. лв. глоба за коневъда, изоставил стадото си от около 70 коне в Осоговския балкан

Гласуват за д-р Дечо Дечев в петък

Корнелия Нинова: БСП е за предсрочни избори. Показахме, че ГЕРБ не са непобедими

Честита победа и благодаря, вие сте бойци и победители, заслужавате уважение за това. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на разширеното заседание на Пленума на БСП.

„Благодаря, че ми повярвахте в номинацията и издигането на кандидатурата на ген. Радев за кандидат за президент на Република България. Благодаря ви за свършената работа. Бяхте всеотдайни“, заяви Нинова. „Вие сте бойци и победители и заслужавате уважение за това. Имате го от цялото ръководство на Българската социалистическа партия. Тази победа стана възможна поне по четири причини и направи промяната поне в две посоки. Първо нашата партия винаги е стояла най-близо до народа и сме чували какво очаква той от нас и му предложихме това, което очаква“, коментира Нинова.

„Нямаше нужда да чакаме референдума, за да разберем, че има нужда от промяна“, каза Нинова и обърна внимание, че БСП е предложила промяна в статуквото. „Ние се отзовахме на това очакване с кандидатурите на ген. Радев и Илияна Йотова. Втора причина – партията се мобилизира и изнесе на гърба си основната и трудна част от кампанията. Трето, променихме стила на кампанията – позитивна, директна, срещи очи в очи с десетки хиляди хора от цялата страна, конкретни послания и ясни ангажименти. Четвърто основният ни опонент направи много грешки в политиката“, посочи Нинова.

Тя изброи грешките на правителството във външната политика – постановление 208 за трайно заселване на бежанци в България, както и санкциите срещу Русия. Лидерът на БСП разкритикува управляващите по отношение на здравната и образователната реформа. „Съдебната реформа не постигна очакваното чувство за справедливост“, отбеляза тя. Според нея управляващите са дали път на страха, а не на надеждата и перспективата.

„Случиха се и две сериозни промени. Първата – преодоля се апатията, недоверието, страха у народа. Най-страшният бич в политиката е безразличието, отрицанието и тази апатия, с която сме се сблъскали много години. Хората видяха у нашите водачи силни държавници, които могат да им дадат път, перспектива, сигурност и стабилност на България“, заяви тя.

Нинова подчерта, че втората промяна в политиката е била е липсата на задкулисие. Корнелия Нинова за пореден път отрече, че е имало договорки за кандидатурите. „Нашите кандидатури са дело на БСП, на инициативните комитети, които ги подкрепиха, на всички български граждани, които гласуваха“, коментира лидерът на БСП. Тя заяви, че това е голямата победа на българския народ.

ГЕРБ не са непобедими. Ние направихме възможно това. Г-н Борисов сам определи тези избори като вот на доверие към кабинета и провежданите от него политики и получи вот на недоверие от българския народ, каза още Корнелия Нинова.

„Тази оставка беше придружена с опит за внушение за спиране на еврофондове, за спиране на саниране, за спиране на социални помощи, т.е. създаване на впечатление, че щом те не управляват в държавата, ще има хаос“, коментира лидерът на БСП. „Заговори се за политическа криза и сега от нас се очакват важни решения, които и ПГ и НС да приведем в действие. Смятаме, че ако всички институции и държавни мъже и жени спазват Конституцията и законите на страната, политическа криза не може да има и няма да бъде допусната“, заяви тя.

Ако бъде връчен мандат на трета политическа сила, която да опита да направи кабинет в рамките на този парламент и бъдем поканени, ние ще откажем включването на парламентарната група и на „БСП лява България“ в такова правителство. „Нашата цел е предсрочни парламентарни избори, тяхното спечелване с една сериозна, ясна категорична и аргументирана предизборна платформа, която е възможна за изпълнение и е насочена към възстановяване на чувството на справедливост на хората“, заяви Нинова. Тя допълни, че с такава платформа БСП ще излязат на предсрочните избори. „Няма да участваме с конкретни предложения на партийни кадри във формирането на служебен кабинет на президента Радев“, посочи още Нинова. Лидерът на БСП подчерта, че няма да се включват и в съставяне на служебен кабинет на президента Плевнелиев. „БСП няма да бъде въвлечена в това“, заяви лидерът на БСП.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Като турско население в булгаристан, което е потъпкано, гонено , колено, изтезавано и малтретирано от 138 години насам, имаме право на СЕЛФДЕТЕРМИНАЦИЯ..А що е това би трябвало да погледнете речника си. Но мога да ви обесня по-пряко, иде време на развод по европейски. Просто, ние ТУРЦИТЕ ще ядем и продаваме това което ние в нашите места поизвеждаме и вие бугарите ще консумирате и предавате това което произвеждате. Така тези които живеят из големите градове няма да имат време да блеят из кафенетата от сутрин до здрач и ще имат „грижата“ да се рудят за родното добро…

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.