Корнелия Нинова: БСП ще предложи своите приоритети за председателството  

“На прага сме на българското председателство на Съвета на ЕС. Председателството се провежда в момент на големи предизвикателства пред ЕС. Предстои излизането на Великобритания от Евросъюза, предстои решаването на много сериозни въпроси по отношение на сигурността, миграцията, социална Европа. Имам няколко предложения за бъдещето на Европа. Трябва да положим всички усилия да я съхраним единна и силна, с възможности да развива своята същност като социална Европа на базата на ценностите, на които е изграден и функционира ЕС.” Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова по време на конференция „Националните приоритети в контекста на българското председателство на ЕС“.

Тя подчерта, че БСП ще излезе със свои предложения за приоритети по време на председателството. „Ние ще поставим нашите приоритети, като кохезионната политика, социлната Европа, младежката политика“, посочи лидерът на левицата.

По време на конференцията мнения и позиции изразиха д-р Хелене Кортлендер,  директор на бюро София на Фондация „Фридрих Еберт“, Георги Пирински, фондация „Солидарно общество“ и евродепутат от БСП/ПЕС, Деница Златева, зам.-председател на  НС на БСП, Катарина Неведалова, вицепрезидент на ПЕС, Кристиян Вигенин, народен представител от „БСП за България“ и председател на Комисията по европейски въпроси, Крум Зарков, зам.-председател на ПГ на „БСП за България“, посланици.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика