Корнелия Нинова: Внасяме законопроекти, с които да решим част от проблемите с бедността и неравенството

Внасяме няколко законопроекта, с които искаме да решим част от проблемите по темите бедност и неравенства.Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време брифинг в Народното събрание.

"Тази седмица ПГ на „БСП за България“ започваме внасяне на няколко законопроекта. Не за пръв път, може би за трети бихме искали с тях да решим част от проблемите по темите бедност и неравенства. Последната половин година няколко пъти се увеличават цените на ток, парно, вода, инфлацията расте, а близо 2 млн. души живеят под прага на бедността", добави Нинова.

„Първо, внасяме за пореден път предложение за намаляване на ДДС на мляко, месо, брашно и продукти от брашно на 5%. Данъчни облекчения за млади семейства с деца, които са работили последните години, внасяли са си осигуровките. Отново внасяме искане за преизчисляване на всички пенсии“, каза още Корнелия Нинова.

Снимки: Денислав Стойчев

Лидерът на БСП коментира и думите на премиера Бойко Борисов, че социалистите обичат да харчат чужди пари. "Тези, които раздава през прозореца на джипа си, не са негови", заяви тя на брифинга.

„Време е за сериозен разговор за приоритети. За нас това са приоритетите – демографска катастрофа, доходи и неравенства. Знаем, че сега ще ни залеят с обяснения, как това не може да стане. Как е популизъм. Вчера чух от бивш член на БКП Бойко Борисов, че социалистите много обичат да харчат чужди пари. Да му кажа, че и тези, пари, които харчи през прозореца на джипа си, не са негови. Те са чужди, защото са на целия български народ“, допълни Нинова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика