Десислава Атанасова: Коалицията не е застрашена, защото оставката на вицепремиера Валери Симеонов беше личен акт

Българските антарктици стигнаха до остров Ливингстън

Скатов се подготвя за изкачването на 14-ия си връх

Шеф на „Нисан“ арестуван за измами Укривал доходи и харчел фирмени пари за лични нужди

Испания иска гаранции за Гибралтар в проектоспоразумението за Брекзит

Обучават лекари и психолози за ранно откриване на депресия

Соня Йончева идва в България Звездната прима пристига за кинопремиера

Над 200 ученици се запознаха с културата и традициите на Австрия Областният управител на Велико Търново проф.Любомира Попова прие посланика на Австрия

22 г. затвор за двама трафиканти на хероин

Германия прекрати оръжейния експорт за Саудитска Арабия

Млади изследователи от Стопанска академия представиха свои разработки Творческите работи бяха презентирани на 11-та докторантска научна сесия

КПКОНПИ е внесла иск за отнемане на имущество от Евелин Банев-Брендо и семейството му на стойност 23 275 542 лева

Гуардиола виновен за кризата на Германия

Искат забрана на Иванчева и Петрова да напускат страната

Треньорска рокада в „Левски“ заради вратарите, Михайлов пред подпис

Корнелия Нинова в Монтана: Ще ви върнем достойнството, българи

„Поставяме си две големи цели. Най-важната задача е да спасим България от  демографската катастрофа. Втората задача е да се справим с бедността“. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова по време на среща с граждани в Монтана. „Защо БСП, защо да подкрепите нас? Защото още миналата година през август месец, откликнахме на очакванията на хората и предложихме за президент човек, който е различен от статуквото и не е омърсен от годините на прехода. Направихме промяна и в партията, така че тя да се отвори към нови лица“, каза още тя. Нинова подчерта, че в листите на БСП могат да се видят авторитетни фигури от обществото, които споделят идеологията на БСП и са готови да изпълняват програмата й. По думите й реформата е отговорила и на очакванията на всеки човек – неговият глас да бъде важен. „Направихме го, за да покажем на народа си – ето готови сме да променим себе си, за да ни повярвате, че ще променим и България“, каза още председателят на партията.

Като част от промяната Нинова посочи премахване на паралелната държава, която всяка година краде 10 млрд. лв. „Ние сме готови да кажем- край на това. Така ще има пари и за пенсии, и за детски надбавки, и за помощ на младите семейства“, посочи тя. На второ място тя поиска развиване и утвърждаване на българска индустрия, производство и земеделие.  „БСП като спечели изборите и създаде фонд „Индустрия“, средствата от него ще бъдат насочени към слаборазвитите региони за създаване на производство. Застъпваме се за български стоки и българско земеделие“, категорична е Нинова. Тя обясни, че в момента десет големи арендатора и собственици получават 80% от субсидиите. „Ще сложим таван на субсидиите в земеделието и парите ще се преразпределят между малкия и средния производител на плодове, зеленчуци, месо и мляко“, уточни тя и допълни: „Търговските вериги, външните чуждите инвеститори, ще продават 50% българска стока по закон. Който не го прави, ще плаща санкции за това“.

Корнелия Нинова акцентира-  за да има българска икономика и земеделие, трябва да има и кадри, които да работят. „Безработицата в България е проблем, но също толкова голям проблем е липсата на кадри за фирмите“, каза още тя. По нейните думи финансирането за държавните училища е разпределено и към частните колежи. „Това е и третото много важно – образованието. БСП взима парите, които ГЕРБ дадоха на частните училища и колежи, и ги връща на държавните и общински училища, за да ги спаси от закриване. Отменяме и закона за училищното и предучилищното образование, който гарантираше неграмотност за българското дете и унижение на учителите“, заяви председателят на левицата. Тя подчерта, че БСП настоява да има един учебник по всеки предмет. „Връщаме и професионалните училища, и техникумите, и това образование ще бъде свързано с икономиката“, обясни тя.

Сред един от основните приоритети Нинова посочи и здравеопазването. „В Конституцията е записано и ние ще го изпълним – всеки, който си плаща здравните осигуровки, ще се лекува безплатно, без да доплаща каквото и да било. Тези, които не могат, държавата ще поеме грижата за тях“, подчерта тя.

Като пета промяна Нинова посочи справянето с битовата престъпност. „На всеки три села- полицейски пост“, каза още лидерът на БСП.

Ще направим всичко възможно да ви върнем самочувствието като народ и нация

2017-3-8-ninova2„Ще направим всичко възможно да ви върнем самочувствието, като народ и нация“, заяви Корнелия Нинова пред пълната зала. Според нея политическата класа години наред е предавала интересите на България заради лични. „Никога няма да оспорим членството ни в ЕС, но винаги ще застанем на страната на националния интерес“, допълни тя.

Нинова засегна и темата за доходите, данъците и битката с бедността. „Левицата предлага хората с по-високи доходи да плащат по-високи данъци, защото така е солидарно“, категорична е тя. Нинова обясни, че хората, с доходи над 10 000 на месец ще плащат 20% данък, а останалите 10%. „Искаме да помогнем на младите хора, младите семейства, които работят – ще им бъде намаляван данъкът върху доходите с 50 лв. за всяко дете. Млад човек, ако иска да започне собствен бизнес, ще го освободим 2 години от плащане на данък. Младо семейство, което иска да получи кредит, за да си купи първото жилище- ще помогнем за намаляване или опрощаване на лихвите по тези кредити“, даде пример тя. Нинова посочи и друг приоритет-преизчисляване на старите пенсии, на база на новия средноосигурителен доход на база 2013 г., което ще донесе средно до увеличение на пенсиите с 20% до 30%.

„Помогнете ни. България е на кръстопът. Дайте ни сила да победим на 26-ти март и да направим промяна, заедно с вас. Не заради нас, а заради България“, призова Корнелия Нинова.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.