Корнелия Нинова: ГЕРБ и патриотите не можаха да разделят постовете

Смятаме, че от вчера до днес просто не можаха да се разберат за постове, влияние, министерски кресла. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова пред журналисти във връзка с желанието на ГЕРБ за предсрочни парламентарни избори и отказът да подкрепят правителство с мандат на Патриотичния фронт.

„Ние подкрепихме с гласуване предложението на Патриотичния фронт минималната пенсия да стане 200 лв. и да се преизчислят всички пенсии по нов коефициент. Това не е популистки ход и не за пръв път го правим“, каза Нинова и припомни, че през 2008 г., когато БСП е управлявала, същата тази процедура е приложена към пенсионерите тогава.

„Чух, че колегите от ГЕРБ са изтъкнали като основна причина и разминаване с техните партньори от Патриотичния фронт това, че не са се разбрали по промените в пенсионната система. Вчера г-н Борисов на Консултативния съвет, след това и други представители на ГЕРБ изразиха подкрепа за кабинет с Патриотичния фрон. Те вчера знаеха за това предложение за пенсиите. То е внесено преди 10 дни. Обсъждано е в бюджетна комисия, те знаят позицията на Патриотичния фронт каква е и въпреки това вчера казаха „Да“, заяви лидерът на БСП.

Тя попита какво се е променило от вчера до днес, за да реагират така. По думите й Патриотичният фронт и ГЕРБ от сутринта са се изпокарали помежду си. „Не можаха да си разпределят властта и затова тръгват на предсрочни избори. „Въпреки причината, която за нас е, че не успяха да си разпределят властта, смятаме, че това решение е правилното и то потвърждава нашите тези“, заяви Нинова и посочи, че 43-ото НС е изчерпано като ресурс. „Затова разпускане и предсрочни избори“, допълни лидерът на БСП

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика