Нигяр Джафер: Моделът на здравеопазването е грешен

Весела Лечева: Грешка е да се иска оставка за изразена политическа позиция

Хлапета ще борят агресията с картинг и съвети от професионални пилоти

Изчезнаха 111 девойки след нападение в Нигерия

Учени регистрираха подозрителна активност на Йелоустоунския супервулкан

МЗ: Бутилираната вода носи сериозен риск за детското здраве

Мел Гибсън снима детективски сериал

173 милиона за нов център на София (ВИДЕО) Пускат нощен транспорт за 2 лв.

Две българки на топ постове в ЕК Първата жена начело на Евростат ще е Мариана Коцева

Вижте акцентите от броя на “Труд” в четвъртък, 22 февруари 2018

Русия е заплатила глоба от 15 милиона долара на Международния олимпийски комитет

Актьорите Гал Гадот и Марк Хамил ще връчват награди “Оскар”

Мъж обгоря след инцидент в леярна Прокуратурата проверява и друг случай

Валери Жаблянов в блиц пред “Труд”: ГЕРБ удрят всеки, който не им харесва

Легионер стрелец обвинен за хулиганство Горския човек заплашил служители на МВР, че ги очакват много изненади

Корнелия Нинова: ГЕРБ предлагат по-голямо финансиране на статуквото

ГЕРБ предлагат по-голямо финансиране на статуквото, ние предлагаме по-голямо финансиране на променени модели и системи, които да доведат до по-добър резултат. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова време на представяне на проекта на бюджет за 2018 г., изготвен от БСП.

Председателят на Съвета по здравеопазване към Националния съвет на БСП доц. д-р Асен Златев добави, че бюджетът на БСП е конкурентен, тъй като в него се предвиждат два пъти повече в средства за сектора “Здравеопазване”.

„Те са записани точно – 985 млн. лв., от които половината са за покриване дълговете на болниците, които непрекъснато растат, а качеството непрекъснато пада. Другата половина – за да се задържи не статуквото, а да се промени цялостният модел – въвеждане на регионална здравна карта, която да отговаря на нуждите на населението. Не сега болните от крайграничните райони, да не могат изобщо да стигнат до университетските болници“, допълни доц. Златев.

Експертът Пламен Милев допълни, че до този момент всяка година БСП е изготвяла алтернативни бюджетни политики. Той поясни, че в бюджета си БСП залага по-справедливо разпределение, а не после да има излишъци, които да се разпределят на тъмно.

„От друга страна следва да обърнем внимание наистина на фрапиращите неравенства, до които се натъкнахме, изготвяйки нашите прогнози. По данни за месец юни от 2, 950 млн. работещи, 2, 890 млн. души са със средни доходи в размер на 670 лв. В същото време 8 600 работещи са със среден месечен доход 25 хил. лв. Или разликата между най-богатите работещи и не най-бедните, а всички останали, е 37 пъти“, обърна внимание експертът.

Той поясни, че именно водени от това БСП предлага данъчна реформа. Той посочи, че в резултат на тази данъчна политика над 1 млрд. и 300 хил. лв. ще останат в населението, което допълнително ще увеличи потреблението.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете