Мъри готов да напусне „Астана“

Бившият шеф на Общинска банка Александър Чакалски временно оглави „Топлофикация София“

Цар Симеон II прие в двореца “Врана” бившия премиер на Македония проф. Владо Бучковски

Разкриха подпалвач, изпепелил „Лада” на съсед в монтанско село

100 000 лева гаранция за бившия финансов министър Стоян Александров

Утре у нас пристига сръбският президент Александър Вучич

Съдебната охрана в Монтана протестира, раздаваха бонбони

Илияна Йотова връчи български документи на спасителя от Лим Сафет Баличевац

Задържаха петима, докато произвеждат синтетичен наркотик

Поздравихме Кувейт за Националния празник Посланикът у нас Н. Пр. г-н Якуб Ал Атиики даде грандиозен прием в хотел „Маринела”

Юнкер тръгва на балканска обиколка Ще посети Македония, Албания, Сърбия, Босна и Херцеговина и Косово

Китай с мерки срещу стриптийза по време на погребения

Раздадоха вторите Lifestyle Awards Емануела, Константин, Криско, Мегз, Фики и Тита сред големите победители на вечерта

Моу се превръща в бедствие

Стоян Александров с две обвинения за банкови сделки без разрешение

Корнелия Нинова: ГЕРБ се разпадат отвътре

В ГЕРБ има сериозни противоречия, става въпрос за разпределяне на порции власт и пари. Карат се помежду си за това. Това заяви във Варна лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Вижте откритото писмо на съветниците от Ботевград, едната половина обвинява другата половина от ГЕРБ в заигравки, далавери и т.н. Спорът между кмет и депутат в Хасково е по същата причина – за назначения, за „калинки“, за влияние… Просто се разпадат отвътре!“, така коментира последните скандали сред управляващите председателят на БСП. Според нея до това води преяждането с власт толкова години на всички нива- законодателна, изпълнителна и местна.

Корнелия Нинова призна, че и в БСП има конфликти от години, но те не са от такова естество, а по-скоро ги оценява като междуличностни.  „ В момента има един  колега, който създава напрежение и се опитва да обърне курса на БСП към коалиция с ГЕРБ.

„Това няма да стане, защото всички национални органи на партията са казали „не“ на такава голяма коалиция. Гледайте Германия, мислете за България. До какво доведе голямата коалиция там? До срив на системните партии и  появата на нещо екстремно, крайно, националистично, опасно. Затова на тези, които продължават да ровят в партията и настояват за коалиция с ГЕРБ, ще им кажа – няма да стане!“, заяви още председателката на БСП.

Тя припомни, че двата проекта за антикорупционно законодателство  на ГЕРБ и БСП имат сериозни различия.  Проектът на ГЕРБ предлага административни мерки, а на БСП разследване, даване на прокуратурата и съд, каза Нинова. Разминаването е и по отношение на антикорупционния орган.  Тази тема ще се разисква на предстоящия Консултативен съвет при президента на 9 октомври.

Корнелия Нинова припомни и за внесения проект от БСП за закриване на Комисията по досиетата, която е изчерпала своите функции. „Ще бъде използвана отново като инструмент  за разделение и омраза, от което обществото няма нужда. Това ще бъде една бухалка особено в ръцете на Антон Тодоров”, каза категорично тя.

Председателката на БСП посети в Международния ден на възрастните хора дом „Гергана „ във Варна, където беше направено за нуждите на обитателите му  дарение от 2000 лв.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (5)

  1. Маугли, това изобщо не е вярно. Другарите комунисти с цялата им свръхполоитицация и вождизъм, при еднопартийно правителство, все пак през 1989 година сами си направиха дворцов преврат и сами си създадоха партии, които да се борят с тях за власт. А още по-фрапантни бяха нещата в СССР, от където всъщност започна целенасоченото събаряне на комунистическата система от върха, от генералния секретар на КПСС.

   Защото дори ако партията е носител на властта, тя няма как да задоволи мераците за аванта на всичките си членове. И така започват вътрешните разногласия. Защото, съгласи се, че не всеки член на ГЕРБ има възможност да рекетира някого, за да получи няколко тона суджук.

   1. Мнението ми визира радостта на Нинова като неоснователна.Нинова няма нищо за разпределяне,е освен партийната субсидия и властта в общини без областните центрове,т.е. нейната партия е по-застрашена от разпад,като в същото време е като спойка на сградата на ГЕРБ,докато примерът който даваш е за 35 години власт на едни и същи хора и техните родове и амбициите на тези под тях са подкрепени,дори по-скоро са изискани от тогавашния Голям брат.ГЕРБ са още младенци,а и нямат властта в нейната цялост.

   2. Че 89та бкп нямаше разпад. Беше си организиран преврат срещу тошо и близките му.всички партийци си останаха, с изключение на тези с поръчка да поведат младите седерасти и прилежащите им дърти пeдepасти.
    Виж например плевнелиев – ходил с плакат срещу тошо, ама щот партията го повикала…

Отговорете