Корнелия Нинова: До 10 септември ще сме готови с кандидатите за местните избори

До 10 септември ще сме в пълна готовност с кандидатите за местните избори, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на пресконференция в централата на партията.

„Където са минали конференциите, вече има номинирани кандидати", допълни Нинова. Тя обясни, че в над 120 общини конференциите са в последните дни на август и първата седмица на септември. "Тогава ще бъде пълен обемът от всички кандидати във всички общини. На 3 септември ще имаме заседание на Националния съвет“, каза Нинова и добави, че най-вероятно ще има няколко заседания на Пленума на партията, свързани с местните избори.

По Уставът на БСП Националният съвет е органът, който утвърждава кандидатите. „Така че може би до 10 септември вече ще сме в пълна готовност“, допълни Нинова. По отношение на кандидата за кмет на София, Нинова уточни, че това решение ще бъде взето от Градската конференция на БСП – София.

Лидерът на БСП коментира и бюджета за 2020 г., като заяви, че дебатите за него трябва да започнат сега, а не в последния момент. „Политиците се плъзгат по повърхността, по жълтите новини, по интригите около местните избори, а не по същността. Държавна политика се прави с ум и с грижа, а не с пиар акции, на което сме често свидели напоследък. Настояваме за следното. В момента се изготвя проекта за бюджет за 2020 г. на държавата в Министерство на финансите. Вероятно той ще бъде копи пейст същия от миналата година, пренаписан, сервиран в последния момент в парламента, претупан за една нощ и край. Част от тези големи стратегически въпроси, които поставяме и искаме да водим този разговор в българската политика, трябва да намерят своето приложение в бюджета“, допълни Нинова.

Коментари

Задължително поле