Корнелия Нинова е номинирана за вицепрезидент на Социалистическия интернационал

Председателят на БСП Корнелия Нинова е получила покана да стане вицепрезидент на Социалистическия интернационал на мястото на Антониу Гутериш, който беше избран за Генерален секретар на ООН. Новината потвърди съпартиецът й Калоян Паргов пред БНТ. Решението Нинова да заеме престижния пост ще бъде взето на форум на интернационала следващата седмица в Колумбия.

Да си вицепрезидент на Социнтерна е едно признание, малко са политиците в България, които го получават, каза още Паргов. Досега покана са получавали Ирина Бокова и Сергей Станишев.

Силно се надявам, че тази номинация, която лично е получил Нинова от генералния секретар, ще бъде оценена подобаващо от всички държави-членки на Социнтерна.

Днес се очаква Корнелия Нинова да направи изявление по темата.

 

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (4)

  1. Еветуално следва замитане на следите от престъпленията й или напротив да бъде разследвана!!!???

  2. да видим сега, дали ще почне да лъже преди да се скатае кат хамстера станишев….

  3. Сега разбрахме кой подля вода на Ирина Бокова. Целият номер бил Гутиереш да отиде шеф на ООН, за да се освободи мястото в Социнтерна и нашта да стане … да. Мафията в Колумбия ще реши. Номерът не бил чак толкова сложен, ама аз не можах да се сетя в началото.

  4. Да изчезва от Българя и без това никой повече не може да я търпи. Тя вреди на България!
    Нейната партия смени имената на родителите ми и моето с руски имена.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.